Boerderijtuinen
Image default
Dienstverlening

Genieten van je kleine wonder

Je hebt er lang naar uit gekeken en nu is hij of zij dan eindelijk geboren. Je kleine wonder op deze planeet. Uiteraard wil je nu natuurlijk goed voor hem of haar zorgen, dus zoek je alles op wat de beste manier is om dit te doen. Een aantal dingen zullen vanzelf gaan, maar er zullen genoeg momenten zijn dat je het even niet weet. Hiervoor krijg je in de eerste plaats natuurlijk hulp van de kraamzorg en kun je ook terecht bij je ouders voor vragen. Maar veel dingen zijn ook goed te vinden op het internet als je er even niet meer uit komt.

De juiste voeding voor de baby

Een baby heeft veel voeding nodig om te kunnen groeien. Dit dien je op de juiste momenten te geven en kan in het begin leiden tot slapeloze nachten. Maar omdat je het beste over hebt voor je baby zie je dit niet als een probleem. Het is daarom aan te raden om een voedingsschema baby te volgen. Hierin wordt alles vermeld wat je nodig hebt en wanneer je welke voeding moet geven. Zo begin je uiteraard met de fles of borstvoeding. Na 4 maanden begin je al met kleine hapjes te geven van vaste voeding. Tot de baby zes maanden is, gaat het sowieso om de kennismaking met vaste voeding. Tot die tijd blijft de fles of borstvoeding het allerbelangrijkste. Na zes maanden begin je langzaam meer vaste voeding te geven.

Het belang van een voedingsschema baby

Doordat een baby erg vaak eet per dag, is de kans aanwezig dat je vergeet welke voeding je al hebt gegeven en welke je nog moet geven. Door een voedingsschema baby te volgen kun je afstrepen waar je bent met de voeding. Zeker later als er verschillende soorten voeding wordt gegeven is het lastig dit bij te houden. Hierom is het belangrijk om een goed schema te volgen zodat je het beste voor je baby kan zorgen zodat hij of zij groeit tot een sterk kind.

 

https://voedingschema.nl/voedingsschema-baby/

Gerelateerde artikelen

Terug van vakantie en buitengesloten?

Schroefpalen: wat zijn de mogelijkheden?

Lokale Slotenmakers