Boerderijtuinen
Image default
Bedrijven

Hét geheim voor het mixen van verschillende patronen in jouw huis.

 

Een huis is om in te leven. Je spendeert hier veel van je tijd, het is daarom belangrijk om het in te richten naar jouw smaak. Wat tips en tricks voor het ontdekken van wooninspiratie zijn natuurlijk altijd welkom. Denk bijvoorbeeld aan patronen: vraag je je wel eens af hoe je verschillende patronen in je huis kunt mixen en matchen? Het kan het lastig zijn om erachter te komen wat met wat “gaat”. In dit artikel zullen er enkele geheimen voor het mixen en matchen van patronen met je gedeeld worden. Dit zal het gemakkelijker maken om verschillende patronen te visualiseren.

 

Hoe patronen te combineren: er zijn veel manieren om patronen in een kamer effectief te mixen. Overweeg om te beginnen met een beperkt kleurenpalet (zoals één kleur plus wit) in patronen van verschillende schalen. Hiermee kan je mixen, matchen en experimenteren. Bekijk onderstaande tips.

 

  • Twee vergelijkbare patronen zien er het beste uit wanneer ze worden verbonden door een gemeenschappelijke kleur of kleurtoon.
  • Je kunt drie of meer patronen in een kamer combineren, probeer ze in verschillende formaten voor het beste effect.
  • Begin simpel! Kies een grootschalig patroon en een kleinschalig patroon in dezelfde kleurenfamilie. Meng vaste stoffen met elkaar.
  • Je kan meer dan één lijn gebruiken, zorg er wel voor dat één lijn breed is en één smal.
  • Gebruik een neutrale kleur op muren en vloeren om de patronen in de kamer samen te brengen.
  • Voeg interessante patronen toe met kunst of speciale objecten in een neutrale kamer voor een prettige balans.
  • Houtnerven en steen dragen bij aan een natuurlijk patroon in een kamer, zorg er dus voor dat je deze ook in de mix van overwegingen meeneemt.
  • Over het algemeen is het veiliger om patronen in een vergelijkbare stijl te mixen (traditioneel met traditioneel of eigentijds met hedendaags). Maar er zullen momenten zijn waarop je wat brutaler wilt zijn.

 

Maar geef jezelf vooral toestemming om te experimenteren met allerlei huis trends. Als je van combinaties houdt: “break-the-rules” zo veel als je wilt! Uiteindelijk zal je tot een ruimte of huis komen waar alles samen op zijn plek valt.

 

https://www.eigenhuisenplant.nl/