Boerderijtuinen
Image default
Woning en Tuin

Je tuin onderhouden doe je zo

De tuin, het is jouw stukje natuur aan huis. De kinderen spelen er, je komt er tot rust en kan in de zomer lekker genieten van een BBQ of feestje. Onze tuin geeft ons zoveel plezier. Er bestaan veel soorten tuinen. Veel mensen hebben tegenwoordig een bestrate tuin, andere mensen hebben juist een grote groene tuin. Het onderhouden van de tuin wordt door veel mensen ervaren als zwaar en saai. Het is voor sommige mensen zelfs een reden om geen groene tuin te nemen. Dit is erg jammer omdat het onderhoud aan de tuin niet moeilijk hoeft te zijn. Als je de juiste gereedschappen en apparaten hebt, wordt het onderhoud erg makkelijk en snel. Tegenwoordig zijn er zoveel opties, en de gereedschappen blijven zich ontwikkelen zoals de husqvarna bladblazer.

Wat heb ik nodig?

Wat je nodig hebt hangt natuurlijk voor een groot deel af van het soort tuin dat je hebt. Voor de groene tuin is een grasmaaier essentieel. Het maaien van het gras zal ook het meeste werkkosten. Zorg daarom dat je grasmaaier van goede kwaliteit is. Buiten het gras vormen struiken en bomen voor veel mensen een probleem. De struiken en bomen kunnen ontzettend makkelijk gesnoeid worden, met de nieuwste snoeimachines. De meeste machines voor de tuin werken tegenwoordig op accu. Super handig, geen vervelende snoer meer. Een bestrate tuin heeft minder onderhoud nodig, hier zal je veel last van onkruid hebben. Ook voor onkruid zijn verschillende opties denk aan schoonmaakazijn of gif. 

Waar kan ik het vinden?

Tuingereedschap is makkelijk te vinden. Bijna elk tuincentrum of bouwmarkt zal een assortiment aan tuingereedschap hebben. Vooral tuincentra kennen een uitgebreid assortiment. Deze winkels hebben ook vaak aanbiedingen waar gebruik van gemaakt kan worden. Laat je adviseren en informeren door de werknemers. Wanneer je niet geslaagd bent in de tuincentra kan je altijd nog webshops raadplegen. Online zijn er duizenden resultaten te vinden. Elke winkel heeft zijn eigen prijzen en bezorgopties. Online zijn ook merken te vinden die je soms niet in de winkels vind.