Boerderijtuinen
Image default
Woning en Tuin

Kinderkamer inrichten

Het inrichten van de kinderkamer is een van de leukste delen van het huis om in te richten. Je kan je creativiteit de vrije loop geven en bijna niks is te ver gezocht. Heb je zin in felgroen? Doe felgroen. Wil je overal verfspetters op de muur? Waarom niet? Je kan de kinderkamer zo gek en vrolijk maken als je wilt. Toch zijn er wel een paar dingen waar je op moet letten. Achteraf gezien is het misschien toch een beetje teveel van het goede om zomaar verf tegen de muur aan te gooien…

 

Kies eerst een kleurenschema. Het maakt niet uit hoe gek de kleuren zijn, als je maar een schema van zo’n 3 kleuren kiest om je aan te houden. Op deze manier kan je de kamer met 3 leuke kleuren inrichten, maar blijft het wel een beetje overzichtelijk en wordt de kinderkamer niet tè. Probeer overigens bij deze kleuren niet alle drie de kleuren met elkaar te laten strijden om de overmacht in de kamer. Het is beter om twee hoofdkleuren te nemen en een complementaire kleur te kiezen die je gebruikt om accenten te leggen.

 

Begin dan met het uitzoeken van de meubels die je gaat plaatsen in de kinderkamer. Kies een leuk bedje dat past bij de atmosfeer die de kamer uitstraalt. Als het bedje niet past bij het kleurenschema kan je het altijd nog verven. Dit geldt ook voor kasten, stoelen en tafeltjes. 

 

Als je de grootste dingen geplaatst hebt is het tijd om de kleinere moodsetters uit te zoeken. Koop een vloerkleed rond, zodat je kind veilig kan spelen op de vloer. Zorg er ook weer voor dat je vloerkleed past bij de rest van de kamer. Daarna kan je de kleine decoraties gaan kopen. Koop wat kussens om de kamer op te fleuren, schaf wat schattige knuffels aan en plaats ze op verschillende plekken in de kamer. Plaats wat speelgoed in een hoek en plaats ook meteen bakken om het speelgoed in op te bergen. Wees creatief en maak de kinderkamer zo wild mogelijk, maar hou het wil overzichtelijk.

 

https://www.nouvez.nl/