Boerderijtuinen
Image default
Woning en Tuin

Te hoge luchtvochtigheid levert vochtproblemen

Nederland is een vochtig land. Een groot deel ligt onder de zeespiegel en ook valt er gemiddeld aardig wat regen. Daarom dat de meeste woningen van na 1960 tegen dit vocht beschermd zijn. Zo hebben veel nieuwbouwwoningen een waterkering en spouwmuren. Omdanks deze maatregelen hebben veel woningen last van vochtproblemen.

Optrekkend vocht, doorslaand vocht of condensatievocht. Waar gewoond wordt, is vocht. Doordat we koken, douchen en ademen neemt de luchtvochtigheid toe. Blijft jouw woning vochtig ondanks deze beschermende maatregelen, dan biedt Schrijver Systeem een permanente oplossing. Namelijk, de muurelementen van Schrijver Systeem zorgen voor permanente luchtstromen die het vocht in huis afvoeren.

Vocht in huis zorgt voor problemen

Merk je dat muren vochtig zijn, schimmels in hoekjes ontstaan of er heerst een voortdurende muffe lucht? Dan is er spraken van een vochtprobleem. Het is belangrijk om hier direct wat aan te doen omdat vocht invloed op de staat van de woning en bovenal ook de gezondheid. Een gezonde luchtvochtigheid is daarom van belang. Vind je het lastig om te beoordelen of jouw woning te vochtig is? Neem dan contact op met Schrijver Systeem. Zij voeren een gratis controle uit waarbij je vervolgens een eerlijk advies krijgt. Neem contact op.

Luchtvochtigheid zorgt voor problemen in huis

De luchtvochtigheid bepaalt het leefcomfort in de woning. Is de luchtvochtigheid in huis te hoog, dan nemen muren, vloeren en meubels het vocht op. Hout zet uit waardoor vloeren kromtrekken en muren lelijke vlekken en schimmels vertonen. Ook hebben mensen het warmer dan normaal in een vochtige omgeving omdat ze de warmte niet goed kwijt kunnen.

Schimmels en bacteriën

Wanneer de luchtvochtigheid in huis toeneemt ontstaat er een leefklimaat dat ideaal is voor schimmels en bacteriën. Organismen waar u als bewoner liever niet mee in contact komt omdat het veroorzakers zijn van infecties en gezondheidsklachten kunnen verergeren. De meest voorkomende gezondheidsklachten door vocht in huis zijn: chronische bronchitis, astma en eczeem.

Maar ook als de luchtvochtigheid te laag is, heeft dit effect op de lichamelijke conditie. Mensen krijgen vaak een droge mond, geïrriteerde ogen of zelfs huidklachten.   

De ideale luchtvochtigheidsgraad in huis

Een prettig leefklimaat ontstaat bij een relatieve luchtvochtigheid tussen 40% en 60%. Wanneer de waarden worden overschreden nemen de risico’s op bovenstaande vochtproblemen toe. Om er achter te komen of de woning te vochtig is, plaats je een hygrometer in de (woon)kamer. Deze apparaatjes zijn te koop in de meeste doe-het-zelf-winkels voor ca. € 40,-.

Je kunt ook een afspraak maken met Schrijver Systeem®. Als specialist in vochtbestrijding zullen zij de woning inspecteren en vertellen hoe de vochtproblemen permanent kunnen worden verholpen. Een afspraak is overigens geheel gratis. Neem contact op.

Met Schrijver Systeem permanent af van vochtproblemen in huis

Vertoont jouw woning signalen van teveel vocht in huis? Het Schrijver Systeem® is een slimme oplossing voor bestrijding van vocht in huis, een bedrijfspand of welk ander gebouw dan ook. Met in de buitenmuur aangebrachte prefab-elementen voer je overtollig vocht voor altijd af. De werking is voor 100% gebaseerd op natuurlijke luchtstromingen. Reken definitief af met vochtproblemen in huis en neem contact op met Schrijver Systeem®. 

https://schrijversysteem.nl/vochtproblemen/