Boerderijtuinen
Image default
Architectuur

Verschillende maten lichtstraten

Een lichtstraat kan net zo groot zijn als een raampje op de zolder of het kan net zo groot zijn als de lengte van de hele woonkamer. Wanneer je lichtstraten wil laten bouwen kun je kiezen uit verschillende maten en ook verschillende soorten lichtstraat.

Maten

Bij de maten van de lichtstraten heb je als klant veel keuze en bepaal je dus zelf hoe groot of klein het wordt. Bij grote lichtstraten moet er wel echter gekeken worden of het mogelijk is. Het dak van je woning moet wel de lichtstraat kunnen ondersteunen en meestal is dit geen probleem omdat ze het dak kunnen aanpassen zodat het zwaardere lichtstraten aan kan. Bij de maten is alles dus mogelijk zolang het dak het maar aankan en ze het voldoende kunnen versterken.

Verwijderen van het dak

Bij het plaatsen van lichtstraten wordt er natuurlijk wel een deel van het dak verwijderd wat vervangen word door de lichtstraten. Afhankelijk van het soort lichtstraat kan dit een klus zijn dat binnen een dag geklaard is of een klus dat weken duurt. Het is allemaal afhankelijk van de afmetingen van de lichtstraat en wat er allemaal aangepast moet worden voor het plaatsen ervan.

niekroos.nl/

vanvenrooy.nl/

luminusdak.nl/