Boerderijtuinen
Image default
Eten en drinken

Voordelen van het gebruik van voedingssupplementen

Voedingssupplementen kunnen voedingsstoffen die u mist aan uw dieet toevoegen. Er zijn veel redenen waarom u ze zou moeten nemen. Het kan zijn om u te helpen een gezondheidsdoel te bereiken, om te gaan met een specifiek voedingsrijk voedsel of gewoon als een garantie dat u voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt die uw lichaam nodig heeft. Voedingssupplementen van vitaminnest kunnen producten bevatten die vitamines, eiwitten, calorieën en mineralen aan uw dieet toevoegen. Ze bieden allemaal voordelen. Laten we ze eens bekijken.

Eiwitsupplementen

Je moet elke dag eiwitten consumeren. Dit komt omdat het een macronutriënt is die helpt bij weefsel onderhoud, groei en het immuunsysteem ondersteunt. Eiwitsupplementen zoals shakes of repen, poeders zorgen voor hoogwaardige eiwitten in uw dieet. Ze kunnen ook uw eiwitinname verhogen. Zeker op dagen dat je geen voedsel eet dat rijk is aan eiwitten. Ze kunnen u ook specifieke voordelen bieden om fitness te bevorderen. Sommige supplementen zijn bijvoorbeeld rijk aan aminozuren, die kunnen helpen om het spierherstel na een intensieve training te versnellen.

Minerale en vitaminesupplementen

De hoeveelheden vitamines en mineralen die uw lichaam nodig heeft, zijn afhankelijk van uw leeftijd en gezondheidstoestand. Het hangt ook af van uw lichamelijke dagelijkse activiteiten. Als uw voedingsinname minimaal is omdat u een caloriebeperkt dieet volgt, of als u een hekel hebt aan het eten van bepaalde voedingsmiddelen die een bepaalde voedingsstof bevatten, kunnen supplementen u helpen een optimale gezondheid te behouden. Te veel van bepaalde vitamines of mineralen binnenkrijgen kan echter een negatieve invloed hebben op uw gezondheid. Als je regelmatig meer vetoplosbare vitamines binnenkrijgt dan je nodig hebt, kunnen ze zich ophopen in je vetweefsel. Zo kan te veel “vitamine A” na verloop van tijd leiden tot afwijkingen in de lever en geboorteafwijkingen. Minerale toxiciteit kan ook het gevolg zijn van overmatige inname van mineralen. Een teveel aan zink, selenium, magnesium of ijzer kan allemaal leiden tot maagproblemen. Zorg er dus voor dat u eventuele supplementen met mate gebruikt. Als u niet zeker weet welke dosering u moet gebruiken, bezoek dan uw arts voor de juiste aanbevelingen en dosering.

Calorie Supplement

Supplementen met veel calorieën kunnen nuttig zijn voor sommige medische aandoeningen. Voedingstekorten als gevolg van kanker kunnen bijvoorbeeld optreden door veranderingen in de manier waarop uw lichaam voedsel metaboliseert en mogelijk verlies van eetlust. Lichaams verlies kan ook worden veroorzaakt door aids en anorexia. De toevoeging van voedingsstoffen en calorieën uit supplementen met een balans tussen eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten kan gewichtsverlies helpen voorkomen terwijl je herstelt.