Boerderijtuinen
Image default
Management

Waec cancels physics 2021

Volksvertegenwoordigers gaan onderzoek doen naar onophoudelijke annulering van examens door WAEC

De wetgevers riepen op tot meer daadkracht bij het beheer van het examenorgaan.

 

Het Huis van Afgevaardigden heeft besloten een onderzoek in te stellen naar de onophoudelijke annulering van examens door de West African Examinations Council (WAEC).

 

De wetgevers hebben haar commissies voor basisonderwijs en diensten de opdracht gegeven een onderzoek in te stellen naar de annuleringen en het lekken van vragenlijsten.

 

Het besluit om WAEC te onderzoeken volgde op een motie die Ben Kalu (APC, Abia) woensdag tijdens de plenaire vergadering indiende.

 

In zijn motie klaagde de heer Kalu over de onophoudelijke annuleringen door de raad en riep hij op tot meer daadkracht bij het beheer van het examen.

 

Hij zei “WAEC heeft in het verleden herhaaldelijk examens geannuleerd om soortgelijke redenen, waaronder de annulering van Engelse literatuur door particuliere kandidaten in 2021”.

 

Hij gaf voorbeelden van annulering van resultaten als gevolg van lekken en gaf de onbekwaamheid van de raad de schuld voor de situatie.

 

“Op 15 september 2021 annuleerde WAEC de examens Natuurkunde 2 & 1 en Bedrijfsbeheer 2 & 1, die oorspronkelijk gepland waren voor woensdag 15 september 2021, in een mededeling van de afdeling Publieke Zaken, waarbij het lekken van sommige examenopgaven op sociale media als reden voor de annulering werd aangevoerd”, zei hij.

 

De heer Kalu, die tevens de woordvoerder van het Huis is, onthulde dat het WAEC N1,5 miljard kost om het SSCE-examen uit te voeren.

 

Verder klaagde hij over het tekort van N7 miljard dat de raad momenteel heeft.

 

TEXEM advertentie

Bijgevolg heeft het Parlement de WAEC opgedragen strengere normen vast te stellen voor de administratie, de controle, het toezicht en de evaluatie van de O’ Level examens in Nigeria.

 

De commissie die met het onderzoek is belast, heeft de opdracht gekregen binnen vier weken verslag uit te brengen aan het Huis.


 

 

business management 

vacatures

auto verkopen

 

https://www.newbusinessmanagement.com/