Energie

Wat is een ionisatie elektrische cv ketel ?

Boerderijtuinen

Een DAT ionisatie elektrische cv ketel warmt het water op van uw cv installatie met behulp van het ionisatie proces. Dit is wel bekend van de luchtreinigers die vaak worden toegepast in de medische industrie. Deze manier van opwarmen gaat heel snel. Zodra het wordt geactiveerd zal het water al warm worden. Dit in tegenstelling tot een traditionele oude gasketel of elektrische cv installatie. 

Voordelen van een ionisatie CV ketel

Omdat het wel tot 35% sneller opwarmt hoeft er dus ook minder energie verbruikt te worden wat een groot voordeel opleverd. Ook zal het opgenomen vermogen wat met nodig heeft om een ruimte op te warmen lager liggen dan bij de traditionele systemen.

Een ander groot voordeel is dat u alleen de ketel hoeft te vervangen. Al het andere wat u in huis heeft kunt u gewoon blijven gebruiken. Dit hoeft u niet opnieuw aan te schaffen wat een aanzienlijke kostenbesparing zal zijn. De bestaande radiatoren en vloerverwarming werken namelijk heel goed met de ionisatie cv ketel van het merk DAT.

De DAT ionisatie cv ketel set wordt in een doos geleverd met ionisator, digitale controller unit en een Dab pomp met energie label A. Samen met de Nederlandstalige handleiding zal het niet moeilijk zijn deze te monteren. Wel dient men rekening te houden met de vloeistof in de leidingen. Die moeten een bepaalde weerstand hebben voor een optimaal rendement. Er is ook een kant en klare vloeistof leverbaar zodat u niet zelf hoeft te meten en hoeft toe te voegen tot de weerstand waarde bepaald is.

De set is voorzien van een digitale controller waarmee u het geheel beveiligd op onder andere te hoge temperaturen. Ook kunt u uw bestaande aan-uit thermostaat weer gewoon aansluiten in de ionisatie regelkast. Met de digitale regelkast stelt u ook de maximale temperatuur in van uw verwarmingsvloeistof.

Als u meer wilt weten over de ionisatie cv ketel kunt u eens kijken op de website van Warmteshop.EU Daar hebben ze alle informatie en kunnen hem uit voorraad aan u leveren.

https://warmteshop.eu/product-categorie/ionisatie-cv-ketel-set/