Boerderijtuinen
Image default
Bedrijven

Wees creatief met de kleur rood en ga voor infrarood verwarmen

Kleuren zijn licht en licht geeft warmte af. Met infrarood heb je veel warmte dat je kan afgeven en dat is per golflengte verschillend. Een kleur die je eigenlijk niet kan zien, dat geeft de meest aangename warmte af. En de felgele kleur die je vaak bij infrarood terrasverwarmers op het terras ziet, dat is de meest intense vorm van infrarood verwarmen. Hier kan je je zelfs aan verbranden.

Infrarood sauna

Er zijn veel gezondheid bevorderende effecten bij het langdurig gebruik van infrarood met lange golven. En in wellness centra is er altijd wel een sauna dat infrarood afgeeft. Infraroodlicht wordt ook gezien als bio-energetisch en dit bevordert water in de cellen. Bevordert de cel productie en dit is vooral fijn tijdens de koude wintermaanden.

Je kan ook een eigen infrarood sauna bouwen

Een eigen sauna, zonder anderen erin. Dit kan erg goed voelen. Zeker als je dan wilt genieten van een goed boek, of van de rust. Een eigen infrarood verwarmde sauna voor circa 2 personen bouw je al voor €1000 euro.

Infrarood gewoon in de eigen badkamer

Maar waarom altijd naar de sauna gaan voor een infrarood ervaring? Dit kan flink in de bankrekening kosten. Tegenwoordig kan je infrarood panelen ook zelf in de badkamer installeren. Velen zijn je voorgegaan en hebben in de badkamer IR panelen geïnstalleerd. Deze kan je ook heel onopvallend wegwerken in panelen, of achter spiegels.

Je kan de panelen in elke ruimte installeren

Maar infraroodverwarming kan je ook in jouw gehele huis installeren. Is dat niet duur? Nee het is eigenlijk net zo duur als het installeren van een traditionele verwarming. En omdat infrarood verwarming alles verwarmt in een ruimte, niet alleen de lucht, maar juist de mensen erin, heb je weinig energie dat verloren gaat. Dat maakt infrarood verwarmen juist energiezuiniger en goedkoper.