Boerderijtuinen
Image default
Eten en drinken

Zalig eten met rookhout voor de barbecue

Rookhout is een traditionele barbecue techniek die je niet snel zult tegenkomen. Rookhout is erg populair in Amerika en staat vooral bekend om zijn unieke smaken. Rookhout is gemakkelijk aan te schaffen bij de plaatselijke kruidenier of supermarkt, maar kan ook op andere manier worden verzameld door het midden van een stuk hout uit te hakken waardoor er eerst wat as ontstaat voordat het gaat roken. Rookhout wordt op de barbecue gegooid voor het bereiden van een stuk rundvlees, vis of kip. Rookhoutsmaak is erg bijzonder en kan versterkt worden door er verschillende soorten essentiële oliën aan toe te voegen. Rookhout is dus een echte aanrader voor de barbecue liefhebbers onder ons! Wil je meer weten over rookhout en hoe het gebruikt kan worden op de barbecue? Lees dan nog even verder!

Welke soorten rookhout zijn er?

Er zijn verschillende soorten rookhout verkrijgbaar. Rookhout kan worden geleverd in blokken, balken of splinters vorm. Het meest gebruikte rookhout is eikenhout omdat dit hout erg langzaam brandt. Rookhout kan worden geleverd door bijvoorbeeld eiken, beuk of populieren te verzamelen in het bos en hiermee op de barbecue aan te schieten. Rookhout maak je gemakkelijk zelf door hout te hakken uit een boomstam. Maar het aller makkelijkste is, het gewoon bestellen bij Mister Chunk.

Wat is de smaak van rookhout?

De smaak van rookhout is erg bijzonder en kan versterkt worden door er verschillende soorten essentiële oliën aan toe te voegen. Rookhout is dus een echte aanrader voor de barbecue liefhebbers onder ons! Rookhout heeft verschillende smaken afhankelijk van hoe lang je erop roostert of gewoon laat smeulen. Rookhout geeft een neutrale smaak aan het vlees, maar kan ook worden gebrand om zo verschillende smaken toe te voegen. Door rookhout te mengen met andere houtsoorten kun je meerdere smaken creëren. Rookhout geeft dus een smaak af die je niet snel zal tegenkomen en kan verschillende smaken toevoegen aan het vlees!