Boerderijtuinen
Image default
Woning en Tuin

Zonwering Ede: de beste soorten en materialen!

Zonweringen zijn accessoires die aan de buitenkant van woningen of bedrijfspanden worden aangebracht en die als hoofdfunctie hebben de binnenruimte te beschermen tegen de inwerking van zon en regen. Zo is er een veelheid aan modellen zonweringen Ede in verschillende materialen en stijlen, zodat voor elk project het perfecte model bestaat.

Als u een zonwering Ede aan uw huis wilt toevoegen, hebben wij in dit artikel alle tips verzameld die u moet weten over de meest gebruikte materialen en de belangrijkste modellen die op de markt verkrijgbaar zijn. Kijk hier eens naar!

 

Zonwering Ede: Wat zijn de meest gebruikte materialen?

Voor wie de kosten-batenverhouding belangrijk vindt, zijn de modellen van zonneschermen in PVC en acrylcanvas uitstekende opties, omdat zij talrijke voordelen bieden, zoals gemakkelijke reiniging, stevigheid en goede thermische isolatie.

Een andere mogelijkheid van materiaal op grote schaal gebruikt voor de vervaardiging van zonwering zijn de kunststof vinyl doek, die zijn soorten inslagen gemaakt van nylon. De kleurloze optie is een goed alternatief om de dekking te hebben, maar ervoor te zorgen dat het licht van de buitenomgeving naar de binnenomgeving wordt doorgelaten.

Er zijn ook modellen in polycarbonaat, een soort stijf materiaal, vergelijkbaar met acryl, maar dat het gebruik van gebogen structuren mogelijk maakt. Het voordeel van dit materiaal is dat het licht doorlaat, zelfs met gekleurde polycarbonaatplaten, en dat het een perfecte afdekking vormt om de doorgang van regen te voorkomen.

 

Belangrijkste types en modellen zonweringen

Vast model

Tot de meest eenvoudige en traditionele versies van zonneschermen behoort de vaste versie. Bij dit model zijn geen openings- of sluitingsbewegingen mogelijk, en zoals de naam al aangeeft, wordt de installatie op een vaste manier uitgevoerd. Deze stijl is ideaal voor het bedekken van vooraf bepaalde gebieden, aangezien het niet mogelijk is de positie na de installatie te wijzigen.

 

Intrekbaar model

Tot de meest bekende en gebruikte modellen behoort de intrekbare zonwering Ede. De mogelijkheid om het zonnescherm te openen of te sluiten is ongetwijfeld een groot voordeel van het model, dat de controle over de inval van zonlicht en de ventilatie mogelijk maakt.

Er zijn de verticale modellen, die in geopende stand lijken op gordijnen, ideaal voor open omgevingen zoals balkons, terrassen en ontspanningsruimten. Dit model heeft de eigenschap de ruimte te beschermen tegen wind, zon en regen, en biedt tevens de mogelijkheid de privacy van de ruimte te garanderen.