Boerderijtuinen
Image default
Tuin en buitenleven

3 eigenschappen waar een goede hovenier aan moet voldoen

Een tuin is een plek om heerlijk te genieten. Het is fijn als je tuin er goed uitziet, want het oog wil natuurlijk ook wat. Niet iedereen beschikt over groene vingers en daarnaast ontbreekt de tijd om je tuin te onderhouden. Een hovenier biedt gelukkig uitkomst, door je tuin tiptop in orde te houden. Waar moet een goede hovenier in Den Bosch aan voldoen? Dit artikel geeft je 3 tips om rekening mee te houden.

 

De juiste kennis

Heb je een kleine tuin? Of gaat het om een groot project waar veel kennis of mankracht voor nodig is? Kleine bedrijven, zoals eenmansbedrijven hebben niet altijd de mogelijkheid om een gehele tuin aan te pakken, maar eenmanszaken kunnen wel goede zaken doen in een kleine tuin. Een hovenier met voldoende kennis en ervaring weet bijvoorbeeld welke planten het goed doen in het Nederlandse klimaat. Ook weet een goede hovenier precies wanneer er wel of niet gesnoeid moet worden. De plek waar een plant het beste kan staan om goed te groeien is eveneens een aandachtspunt. Tegenwoordig is een duurzame tuin geliefd. Wil je graag een duurzame tuin, waarbij vlinders, bijen en vogels ten volste aanwezig zijn? Let dan op de kennis van de vakman om een duurzame tuin te kunnen realiseren en uiteindelijk te onderhouden.

 

In het bezit zijn van keurmerken

Hoveniers kunnen in het bezit zijn van een keurmerk. Het keurmerk toont als het ware aan dat de hovenier aan kwaliteitseisen voldoet. Dit keurmerk krijg je namelijk niet zomaar. Denk hierbij aan bijvoorbeeld garantie van een jaar op alle uitgevoerde werkzaamheden. Een hovenier dient daarnaast klantvriendelijk te zijn en professioneel. Bij eventuele geschillen, is het van belang dat je je kunt wenden tot een onafhankelijke geschillencommissie. Bovendien zijn er keurmerken aanwezig, waarbij de hovenier materialen gebruikt die het milieu niet belasten.

 

Duidelijke communicatie

Het is fijn om een hovenier aan het werk te hebben, waar je goed mee kunt communiceren. Tevens is het goed als een hovenier alle geplande werkzaamheden op papier zet, zodat je precies weet waar je aan toe bent. De planning kan onder meer bestaan uit een start en een einddatum, maar ook de soorten beplanting die besteld gaan worden. Ga je gebruik maken van bestrating? Ook het soort bestrating moet uiteraard duidelijk zijn. Vraag daarnaast naar een vast aanspreekpunt als er eventuele onduidelijkheden of vragen zijn. Met deze tips kun je met een gerust hart een goede hovenier vinden.

 

Bron: Natuurstudio.nl