Boerderijtuinen
Image default
Tuin en buitenleven

Het gebruik van cortenstaal borderrand

Een cortenstaal borderrand is een rand gemaakt van cortenstaal. Ze worden gebruikt om in de tuin een speels effect te creëren wanneer er sprake is van hoogteverschillen. Denk maar aan een verhoging in het terras of gazon. Door het gebruik van een cortenstaal borderrand worden deze hoogteverschillen benadrukt, waardoor je dit speelse effect dus krijgt. Een cortenstaal borderrand plaatsen is mogelijk in verschillende afmetingen, waardoor er altijd een afmeting is voor jouw tuin. Verder hebben cortenstaal randen een aantal voordelen:

–          Het is een zeer duurzaam materiaal dat bestand is tegen de barre weersomstandigheden en toch intact blijft.

–          Cortenstalen randen zijn ook esthetisch, waardoor uw huis er mooier uitziet.

–          Het heeft ook lage onderhoudskosten.

 

Waar je op moet letten bij cortenstaal borderranden

Er zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden voordat u cortenstalen randen aanschaft:

–          Materiaal: Er zijn veel verschillende soorten cortenstalen randen, zoals roestvrij staal en koolstofstaal. Roestvrij staal is duurder, maar gaat langer mee en corrodeert niet. Koolstofstaal is goedkoper, maar het corrodeert snel en moet vaak worden vervangen.

–          Lengte: De lengte van de cortenstalen rand hangt af van het type project waar je naar kijkt. Als je aan een klein project werkt, heb je korte stukken cortenmetalen rand nodig; als je aan een groot project werkt, zijn lange lengtes nodig.

–          Ontwerp: nogmaals, of u korte of lange stukken nodig heeft, hangt af van uw project. Als je een kleine veranda aan het bouwen bent, zullen korte stukjes trim werken; porte-cochère en gevelbeplating krijgen meestal langere stukken metaal. Het kopen van cortenstalen randen is niet zo moeilijk als het klinkt. Het vergt alleen wat zorgvuldige overweging.

 

Wat is cortenstaal?

Cortenstaal is een materiaal dat in de bouw wordt gebruikt. Het wordt ook gebruikt als afwerkingsmateriaal voor andere metalen producten. Cortenstaal is een legering die meer dan 10% chroom en meer dan 3% koolstof bevat. Het heeft ook maximaal 0,2% mangaan, silicium en zwavel . Cortenstaal is een soort “verweringsstaal” dat zich hecht aan voldoende natuurlijke verweringsproducten. In het geval dat de chemische samenstelling van cortenstaal niet verandert, zal het roestbestendig zijn. Cortenstaal is ook vrij moeilijk te breken en heeft een hoge taaiheid.

 

https://www.jfcortenstaal.nl/webshop/borderranden/