Boerderijtuinen
Image default
Aanbiedingen

Alles over de Trachycarpus Wagnerianus Palmboom

De Trachycarpus Wagnerianus, ook bekend als de Chinese Windmolenpalm, is een winterharde soort waaierpalm die inheems is in Japan, China en Tibet. Hij is op grote schaal aangeplant in vele andere landen over de hele wereld vanwege zijn aantrekkelijke gebladerte en zijn vermogen om winderige omstandigheden te weerstaan. Laten we eens kijken wat deze unieke soort zo populair maakt. 

 

Fysieke kenmerken van de Trachycarpus Wagnerianus 

De Trachycarpus Wagnerianus is een kleine tot middelgrote palmboom die tot 6 meter hoog kan worden als hij volgroeid is. Hij heeft waaiervormige bladeren die verdeeld zijn in segmenten en heeft trossen gele bloemen, gevolgd door roodachtige vruchten. Zijn stam is bedekt met dichte, zwarte vezels die hem beschermen tegen koude winters en harde wind. 

 

Groeiomstandigheden voor de Trachycarpus Wagnerianus 

De Trachycarpus Wagnerianus is een extreem winterharde palmsoort die temperaturen tot -26°C kan verdragen. Dit maakt hem ideaal voor het kweken in koelere klimaten waar de temperatuur in de wintermaanden onder het vriespunt zakt. Hij geeft de voorkeur aan volle zon of gedeeltelijke schaduw en vereist goed gedraineerde grond met veel organisch materiaal. Om de plant gezond te houden is regelmatig bemesten en water geven aan te bevelen. 

 

Toepassingen voor de Trachycarpus Wagnerianu 

De Trachycarpus Wagnerianu wordt in de volksmond gebruikt als sierplant vanwege zijn aantrekkelijke blad en zijn vermogen om barre weersomstandigheden te overleven. Hij wordt ook veel aangeplant in parken, tuinen, tuinen, patio’s, balkons en zelfs binnenshuis! De bladeren worden gebruikt voor het weven van matten of manden, terwijl de schors traditioneel wordt gebruikt voor het maken van papier of touw. Bovendien gebruiken sommige mensen de vruchten als voedsel of medicijn vanwege hun hoge vitamine C gehalte.  

 

Of je nu op zoek bent naar een sierplant of gewoon iets bijzonders wilt voor je tuin of terras, deze unieke soort moet zeker op je lijstje staan! Je kunt de Trachycarpus Wagnerianus kopen bij My Palmshop Met de juiste zorg en onderhoud kan hij jarenlang voor schoonheid en plezier zorgen!

 

https://www.mypalmshop.nl/