Boerderijtuinen
Image default
Aanbiedingen

Alles wat je moet weten over Giardia bij een hond

Alles wat je moet weten over Giardia bij een hond

Giardia is een parasiet die kan worden overgedragen op honden en mensen door contact met uitwerpselen. Honden zullen vaak gedragsveranderingen vertonen wanneer ze besmet zijn met de parasiet, zoals verhoogde stress of verminderde eetlust. In deze blog vindt u alles wat u moet weten over Giardia bij een hond met meer informatie over hoe het het gedrag van uw huisdier beïnvloedt en de preventiemethoden.

 

Wat is de Giardia parasiet

Net als voor ons mensen kunnen ziekten en infecties erg vervelend zijn voor een hond. Giardia bij honden is een van de meest voorkomende parasieten en leidt vaak tot vervelende symptomen. Veel honden lopen de parasiet op via straatvuil, als ze dat eten of bijvoorbeeld hun poten likken. Bij jongere honden kan Giardia diarree veroorzaken die soms moeilijk weg te krijgen is. Het punt hier is dat deze infectie zich ook kan verspreiden onder mensen – het staat bekend als zoönose (infectie overgedragen tussen diersoorten). Uiteraard wilt u dat uw kinderen veilig blijven, dus kennis van deze symptomen is noodzakelijk; we moeten er altijd naar uitkijken!

De klachten bij Giardia

Om de diagnose Giardia bij uw hond te stellen, is het belangrijk om de ontlasting goed in de gaten te houden. Als de hond langdurige diarree heeft die ook een ongewone consistentie kan hebben en kan stinken met een slijmerige textuur, is hij waarschijnlijk besmet met de Giardia parasiet. De symptomen van deze ziekte zijn gewichtsverlies en luiheid die de eetlust kunnen beïnvloeden, maar bij honden niet zo ernstig als bij andere diersoorten.

De behandeling?

Het is verstandig om contact op te nemen met uw dierenarts als u denkt dat uw hond Giardia heeft, want die zal u waarschijnlijk een middel voorschrijven dat bestaat uit fenbendazol of metronidazol. Als u andere huisdieren heeft, is het belangrijk dat zij ook allemaal behandeld worden tegen de parasiet met een van beide medicijnen. Je kunt ook regelmatig je handen wassen nadat je in contact bent geweest met een van onze huisdieren en soortgelijke voorzorgsmaatregelen nemen rond voedsel dat op hun bord ligt of in schalen bij hen in de buurt.

 

 

 

https://nl.bellfor.info/