Boerderijtuinen
Image default
Tuin en buitenleven

Alles wat u moet weten over een zwemvijver

Een zwemvijver is een ideale manier om te genieten van uw tuin in de zomer. Deze combinatie tussen een zwembad en een vijver zorgt ervoor dat u het hele jaar door kunt zwemmen. Er zijn verschillende soorten zwemvijvers, waardoor er altijd een model is dat bij u past. Zo kunt u kiezen voor varianten met vissen en planten, of juist voor modellen die lijken op een normaal zwembad. Ook op het gebied van filtering zijn er diverse mogelijkheden. Wilt u advies over welke zwemvijver het beste bij u past? Neem dan contact op met een hovenier in Hendrik-Ido Ambacht.

De voordelen van een zwemvijver

Een zwemvijver bied vele voordelen. Hieronder staan ze op een rijtje:

– Natuurlijke uitstraling: door de natuurlijke vormgeving is een zwemvijver goed te integreren in uw tuin.

– Zwemmen in elk seizoen: door de verwarming kunt u het hele jaar door zwemmen in uw zwemvijver.

– Veilig zwemmen: zwemvijvers zijn relatief diep, waardoor er weinig kans is op ongelukken.

– Een oase van rust: met een zwemvijver creëert u een plek waar kunt u ontspannen en genieten van de roest.

Wilt u graag advies over het aanleggen van een zwemvijver in Hendrik-Ido Ambacht? Neem dan contact op met één van onze hoveniers. Zij helpen u graag verder!

Hoe werkt het filtersysteem?

Een zwemvijver ziet er natuurlijk uit, maar het is ook belangrijk dat het water schoon blijft. Daarom is een goed filtrerend systeem cruciaal. Er zijn verschillende soorten filtersystemen, afhankelijk van de grootte en diepte van de vijver. Over het algemeen werkt een zwemvijver met een drietrapsfiltratiesysteem. Dit houdt in dat het water eerst wordt gezuiverd door een mechanisch filter. Vervolgens wordt het water door een biologisch filter geleid, waarin zich bacteriën bevinden die het water verder zuiveren. Tot slot wordt het water nog een keer gezuiverd door een ultraviolet lichtfilter. Dit zorgt ervoor dat alle bacteriën en algen in het water gedood worden.