Boerderijtuinen
Image default
Tuin en buitenleven

Cortenstaal op maat kopen

Met metaal kun je tegenwoordig heel veel dingen maken. Denk aan een terrashaard, bloembakken, borderranden, grote stalen kunstwerken, uitkijktorens en zelfs bruggen. Met staal kan vanalles gemaakt worden, het is sterk materiaal en het ziet er stoer en robuust uit. Er zijn veel verschillende soorten en mixen staal te vinden. Een daarvan is cortenstaal.  Cortenstaal is een metaallegering, die bestaat uit ijzer waaraan koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd. De sterkte is vergelijkbaar met die van andere gelegeerde staalsoorten zoals roestvast staal. Cortenstaal op maat laten maken biedt vele mogelijkheden. Je kan er vanalles mee maken, dus als je cortenstaal op maat laat maken zijn er natuurlijk veel mogelijkheden.

Het verschil tussen cortenstaal en gewoon staal

Er zijn een aantal verschillen tussen cortenstaal en normaal staal. De eerste is dat cortenstaal zo’n 10 keer sterker dan normaal staal is. Daarnaast is cortenstaal een stuk onderhoudsvriendelijker. Deze twee dingen samen maken cortenstaal heel erg geschikt voor zware constructies. Dit is waarom je dit materiaal vaak in bruggen, hoge gebouwen en gevelbekledingen ziet. Verder is het zeer geschikt als dakbedekking in de vorm van golfplaten, maar ook  voor in de architectuur, staalconstructies, scheepscontainers en scheepsbouw, kunst en ontwerpen voor de tuin. Het staal wordt veel toegepast voor kunstwerken vanwege de uitstraling van het materiaal.

Cortenstaal op maat laten maken

Niet alleen op grote schaal is het een geschikt materiaal, ook voor kleinere dingen wordt het veel gebruikt. Als je op zoek bent naar een mooie terrashaard, een brievenbus, een deel van een schutting of een ander kunstwerk van cortenstaal voor in je tuin, dan kun je cortenstaal op maat laten maken. Dit materiaal in je tuin gebruiken is zeker een goed idee. Het is een mooie staalsoort die robuust staat in je tuin. Een mooie haard, vijverrand, ornamenten, bedenk het maar. Cortenstaal is een materiaal dat zeker geschikt is voor op maat gemaakte elementen voor je tuin.

 

https://www.jfcortenstaal.nl/cortenstaal-op-maat/