Boerderijtuinen
Image default
Aanbiedingen

Carrière gegijzelden

vacatures

U bent ouder dan 35. U bent uiterlijk professioneel succesvol. En toch ongelukkig. Je bent een carrière-gijzelaar.
Er zijn drie soorten gijzelaars in een steengroeve:
gijzelaars van hun bedrijf,
gijzelaars van verplichtingen,
gijzelaars van de naam.
Laten we de kenmerken van elk type analyseren.
Gijzelaars van hun bedrijf
U heeft uw eigen bedrijf. Of je bent de grote baas in andermans zaken. Of ben je zo professioneel dat je naam al lang een synoniem is geworden voor de branche. Het was ooit je levenswerk, je droom. Jaren gingen voorbij. Je hebt lang een hekel aan wat je doet. Ben je moe. Elke dag kom je naar je kantoor, waar je een aantal jaren geleden van droomde, inspireer je tientallen, honderden en soms duizenden mensen tot heldendaden, en tegelijkertijd voel je je ongelukkig.
Maar je kunt dit zelfs niet aan jezelf toegeven, en niet alleen aan iedereen om je heen.
Omdat het bedrag aan verplichtingen dat u hebt jegens investeerders, crediteuren, partners en de industrie u dwingt om elke dag om 9.15 uur in uw bedrijf of persoonlijke auto te stappen.
Ik zal je van streek maken. Meestal eindigen deze verhalen erg slecht. Als je een startup hebt, dan zul je op een dag in het persbericht lezen dat je bedrijf een nieuwe CEO heeft, en je “besloot je te concentreren en dan te schrijven – over de strategie, over het product, in nieuwe richtingen”.
Als je in een groot bedrijf werkt, wacht je vaker wel dan niet op een persbericht, alleen een ontslag met een gouden parachute of een geleidelijke afname van de carrièresnelheid – je leerlingen zullen je omzeilen.
Hoe te vechten – loopbaan opgeschort
Ik begrijp het: weggaan is moeilijk. Ten eerste wil men in zo’n toestand niets, dat wil zeggen dat er in feite nergens is. Ten tweede heb je tegen die tijd kinderen, gezinnen, leningen, hypotheken. En het is gemakkelijk te zeggen – ga weg. Maar u kunt uw dierbaren niet het gebruikelijke inkomensniveau ontnemen.
Wat moeten we doen
Stop eerst met liegen tegen jezelf. Eerlijk gezegd, ik hou niet meer van wat ik doe. En dit is geen tijdelijke waanzin. Dit is een cruciale diagnose. En ik hoef zelf geen strikken op de verrotte cake te tekenen.
Ten tweede: om te begrijpen dat je liefhebt. Het is gemakkelijk te zeggen. Het is erg moeilijk te verwoorden. De meesten in deze staat willen ALLES doen. Het begeleiden van startups is zelfs nog erger, soms zelfs erger dan niets.
Wacht tot er een droom is. Vreemd genoeg, niet om weg te gaan, niet om te blijven. Hang in loopbaan opgeschorte animatie. Doe je dagelijkse werk GOED. U bent waarschijnlijk tegen die tijd een goede professional en het besturingssysteem kan efficiënt en efficiënt worden uitgevoerd, zelfs met uw ogen dicht.
Het belangrijkste is om te stoppen met voortbouwen op het oude leven. Je kunt niet denken dat een nieuw project binnen het oude je uit je professionele crisis zal halen. Zal niet terugtrekken.
In dit stadium begint een groot aantal mensen een professionele hysterie: ze stoppen met hun baan, haasten zich naar andere uitersten, bedrijven, waar ze net zo niet succesvol worden, vertrekken voor zes maanden naar verre landen, waar ze niets vinden, maar keren niet opgeëist terug. om uit hun verband te vallen.
*****
Je belangrijkste taak is nu zonder gedoe of hysterie, om je nieuwe zelf te horen.
Onthoud: je bent niet ziek, je bent niet moe, je bent niet bang. Je bent herboren.
*****
Het komt niet snel.
Deze periode vereist verschillende dingen:
absolute ijzeren wil, absolute discipline, absoluut egoïstisch zelfbewustzijn.
We doen het volgende: om onze dierbaren te voeden, blijven we werken. Op de machine. Ironisch genoeg, hoe meer je in dit stadium je hoofd afwendt, hoe succesvoller je zult zijn. Je bent nu hysterisch en soms krankzinnig. Dit leidt tot die persberichten waarover ik hierboven schreef.
Partners en investeerders zeggen achter je rug: de duivel weet wat het is, hij was een normale kerel, en hij is al zes maanden gek. Je hebt weinig controle over je emoties.
Dus hoe mechanischer je optreden als top, hoe groter de garantie op succes: je bent al zo professioneel dat de gewoonte en je team er alles uithalen.
Als je je hoofd omdraait, vernietig je. Als u het verstandig uitschakelt, gedraag u dan als een vliegtuig op de automatische piloot. Maar onthoud: deze machine helpt u drie maanden tot zes maanden. Verder zult u het hoogstwaarschijnlijk niet volhouden: elk bedrijf vereist toewijding en rijden vanaf de top. En in de ontwikkeling op de lange termijn vergeeft de afwezigheid van dit alles niet.
Succes!

https://vacatures.today/cat/index.html

https://www.vindazo.be