Boerderijtuinen
Image default
Verbouwen

Dakkapellen

Een dakkapel kan zeker en vast een meerwaarde betekenen voor de woning, maar daarvoor is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste keuze maakt op het vlak van design, formaat en materiaal. Een dakkapel is kortweg een uitbreiding van een verdieping van de woning, waardoor de bewoonbare oppervlakte groter wordt én er dankzij een raam meer natuurlijk licht binnenkomt.

De voordelen van dakkapellen zijn erg divers, maar welke keuze moet je nu precies maken als je het beste uit je woning wilt halen? Het materiaal waaruit de dakkapel bestaat is een van de belangrijkste factoren – en wat meer info over enkele mogelijkheden is hier dan ook van belang.

Enkele verschillende soorten dakkapellen

Van hout tot kunststof en meer, de verscheidene materialen dakkapellen hebben elk hun eigen karakteristieken en voordelen. Hieronder vind je enkele populaire materialen, zodat je ook een beter beeld hebt op welke dakkapel het beste bij jouw woning past:

 

1. Een houten dakkapel 

Hout is een erg mooi en stijlvol materiaal. Kiezen voor een dakkapel uit hout zal je woning meteen een landelijke uitstraling geven, wat vooral handig is als je meer natuurlijke elementen aan je woning wilt toevoegen. Een dakkapel uit hout kost doorgaans wel iets meer en is iets moeilijker te plaatsen.

2. Een kunststof dakkapel

Een model uit kunststof is dan weer erg handig als duurzaamheid belangrijk voor je is. Kunststof past erg goed bij moderne woningen en daarbij is het ook relatief licht waardoor het gemakkelijk te behandelen valt. Ook is kunststof zo goed als onderhoudsvrij!

3. Een polyester dakkapel

Het grote voordeel van polyester? Een dergelijke dakkapel bestaat doorgaans uit één stuk, waardoor het extra goed isoleert – en dat is natuurlijk altijd handig bij de woning. Ook is er bijna geen onderhoud aan, waardoor je heel wat tijd en energie spaart!