Boerderijtuinen
Image default
Woningen

Douchekop nodig? Houdt hier rekening mee

Douchekop kopen: Een eenvoudige upgrade van je badkamer!

Ga je een douchekop kopen? Zoals de meeste keuzes die je hebt voor je badkamer, is er een duizelingwekkend scala aan opties voor je douchekop. Zoals de meeste design mogelijkheden voor de badkamer is er een duizelingwekkend scala aan opties v. Of je nu op zoek bent naar een eenvoudige oplossing of een zalige hydrotherapie-ervaring, de eerste stap bij het selecteren van je perfecte armatuur is het uitzoeken wat er beschikbaar is. Hoewel er talloze manieren zijn om een douche aan te passen, vallen er een aantal hoofdcategorieën te onderscheiden.

 

Handdouchekoppen

Dankzij het extra bereik door een langere slang kan een handdouchekop je helpen om meerdere taken uit te voeren, waaronder het baden van kinderen en huisdieren, het wassen van je haar en het schoonmaken van je douchecabine. Handdouches zijn aan de muur bevestigd en kunnen met extra’s worden uitgerust. Er is bijvoorbeeld een model met massagestralen en sproeipatronen. Deze kop zou moeten werken met bestaand sanitair. Het is geweldig voor een familiebadkamer. Hij kan tevens gebruikt worden in plaats van of in combinatie met een standaard douchekop. Sommige handdouches kunnen worden gemonteerd op schuifbalken die zich aanpassen aan verschillende hoogtes.

 

Regendouche

Ook bekend als regendouches, deze bovenliggende douches worden direct boven het hoofd van de bader gepositioneerd. Dit zorgt voor een fijne douche ervaring. Deze stijlen kunnen worden opgehangen aan een arm of aan het plafond worden gemonteerd. In tegenstelling tot de eenvoudige vervanging van een standaard douchekop, vereist de installatie van een regendouche uitgebreide sanitair-technische verbeteringen. De keuze loopt uiteen van traditionele regendouchekoppen met een enkel sproeipatroon tot super de luxe modellen met meerdere instelbare sproeiers en gekleurde LED verlichting. Topmontage is het eenvoudigst in een nieuwbouwwoning of bij een grote badkamer renovatie. Het kan een geweldige oplossing zijn voor plafonds die te laag zijn voor een wand gemonteerde kop.

 

Panelen

Creëer de ervaring van een hydrotherapie spa-behandeling door het toevoegen van multi-spray panelen aan je douche. Deze worden meestal geïnstalleerd in verticale rijen op tegenovergestelde of aangrenzende muren, waardoor een kriskras waterpatroon ontstaat dat je van top tot teen masseert. Panelen worden vaak gecombineerd met andere douchekoppen. Omdat panelen uitgebreide loodgieterswerkzaamheden vereisen, kunnen ze het beste worden gereserveerd als je een complete renovatie gaat doen.

 

https://www.badkamerwinkel.nl/douche/douchekop