Boerderijtuinen
Image default
Tuin en buitenleven

Hoe leg je een boerderijtuin aan

Een boerderijtuin is een van de meest populaire tuinen. Het is namelijk lekker grof en plat, niet ingewikkeld en lekker simpel. Ook met de kosten hiervan valt het reuze mee. Velen houden van de boerse nuchterheid en dat is dan ook terug te zien in het aantal boerderijtuinen in Nederland. Maar hoe maak je eigenlijk een boerderijtuin? En hoe zorg je ervoor dat het er echt lekker boers uitziet? In dit blog geeft een hovenier in Amstelveen een aantal tips hoe jij het best een echte boerderijtuin in elkaar kan zetten. 

Maak het lekker grof

Allereerst is een boerderijtuin meteen te herkennen als het lekker grof is. Dit betekent dat je niet het meest gepolijste hout gebruikt, maar dat je gewoon iets als boomstammen gebruikt. Daarnaast kan je een overkapping maken van steigerhout. Zorg ervoor dat de banken en stoelen ook van hout zijn, dit ziet er lekker ruw uit. Daarnaast kan je kussentjes met ruitjes nemen, omdat dit er lekker boers uitziet. Als laatste is het nog een leuk idee om dieren in je tuin te nemen zoals kippen of konijnen, hierdoor krijg je nog meer het idee dat je echt op een boerderij bent. 

Planten

Qua planten zijn er veel verschillende mogelijkheden. Wat natuurlijk erg leuk is om verschillende fruitbomen en fruitstruiken in je tuin te hebben. Bramenstruiken is hier een leuk voorbeeld van. Ook je eigen moestuintje is niet misplaatst bij een boerderijtuin. Zorg er wel voor dat je deze goed onderhoudt. Naast dit staan narcissen en tulpen ook perfect in een boerderijtuin. 

Bestrating

De bestrating van een boerderijtuin kan je perfect doen door een groot grindpad aan te leggen. Dit ziet er lekker grof en ruw uit. Ook grote betonnen platen doen het hierbij goed. Dit zorgt er echt voor de je in een boerse omgeving terecht komt.

Wil je nou een boerderij tuin laten aanleggen? Neem dan contact op boumanshoveniers.