Boerderijtuinen
Image default
Tuin en buitenleven

Bang voor ongedierte? Schakel hulp in!

Ongedierte is akelig en het is normaal als je ervoor bang bent. Stel je eens voor hoe ver je springt als je midden in de nacht op een kakkerlak trapt met je blotevoeten. Het is een gevaarlijk. Ongedierte zijn er niet alleen om je bang te maken, maar ook om je ziek je te maken. Het is gewoon niet hygiënisch. Heb jij ook last van ongedierte als kakkerlakken, muizen, mieren etc.? Bel dan de bestrijding service. Zij bieden meteen hulp aan.

Hoe komen ongedierte in je huis terecht?

Vocht

Alle levende wezens hebben water nodig om te overleven. De meeste plagen moeten echt water drinken, terwijl sommige het via hun lichaam kunnen opnemen. Helaas hebben insecten veel water nodig. Vochtigheid trekt ongedierte aan omdat ze al het water kunnen krijgen dat ze nodig hebben door plassen of condensatie op ramen of muren. De meeste beestjes voelen zich ook een stuk comfortabeler op vochtige plaatsen, waar hun lichaam niet zo snel uitdroogt. De vochtigheidsgraad trekt uiteindelijk ook ongedierte aan. Een donkere, vochtige, rustige plek is bij uitstek geschikt voor ongedierte dat op zoek is naar een woonplek. Zoek de gebieden in jouw huis die van nature vochtig worden en overweeg te investeren in een lucht ontvochtiger. Zoek naar plaatsen die plassen of condensatie verzamelen en houd ze droog.

Gaten in de muren

Het maakt niet uit of je nieuw huis hebt, als er gaten in de muren zitten zullen insecten gemakkelijk naar binnen komen. Gaten in de muur ontstaan wanneer de fundering niet goed gemaakt is en het gaat bezinken. Deze gaten zijn groot genoeg voor de insecten om naar binnen te glippen. Kijk in de hoeken van de kasten en wasruimte op scheuren en voer een visuele inspectie uit aan de buitenkant van het huis op eventuele gebreken in de steen.

Afval

Afval trekt insecten aan, zelfs als je het niet kunt ruiken. Insecten zijn veel gevoeliger voor geuren dan mensen. Een van de beste manieren om ongedierte buiten jouw huis te houden, is door het afval ver van je huis te houden. Bekleed je blikjes met plastic vuilniszakken en zorg ervoor dat je het stevig vastbindt voordat je ze naar buiten brengt om ze op te halen.

Ouderdom

Naarmate het huis ouder wordt, begint het te slijten. Scheuren en openingen in hout, afdichting, gips of isolatie. De daken en gevelbekleding beginnen af te pellen of krom te trekken. Verf schilfert weg, weersbestendigheid wrijft weg, je snapt het wel. Slijtage is normaal en insecten, knaagdieren en ander ongedierte kunnen het uitbuiten of zelfs verergeren. Als je een oud huis hebt ga dan opzoek naar de kwetsbare plekken en laat die repareren.

Tot slot

Een plaag in huis hebben is niet leuk. Plagen komen heel snel, maakt niet uit wat je doet. Ze kunnen het gevolg zijn van nalatigheid of onzorgvuldigheid. Zelf in de schoonste huizen kan er een plaag ontstaan. Het is niets om je schuldig over te voelen. Schakel de hulp van een professionele bestrijdingsdienst om je te verlossen van jouw problemen.