Boerderijtuinen
Image default
Woning en Tuin

Hoe vaak moet je een kantoor schoonmaken?

Tips voor een schone werkplek!

Op kantoor ben je om te werken en zal je focus niet meteen op schoonmaken liggen. Hoe schoon is jouw kantoor eigenlijk? Ergens nog een vergeten hoekje te vinden? Zeker met de aanwezigheid van computers, bureaus met lades en boekenkasten vol administratie zul je weinig moeite hoeven doen om wat verwaarloosd vuil te vinden. Ergens weten we natuurlijk allemaal dat ook ons kantoor geregeld schoongemaakt moet worden. Maar hoe kunnen we dit op een leuke manier doen, zonder dat het al te veel tijd in beslag neemt? In dit artikel een aantal tips voor het schoonmaken van je kantoor.

Allereerst onze elektronica. Wist je dat het regelmatig schoonmaken van apparaten ervoor zorgt dat deze langer mee gaan? Je kunt hiervoor gebruik maken van microvezeldoeken, deze zijn veilig voor je apparatuur en makkelijk in gebruik. Verder kun je een mengsel gebruiken van isopropylalcohol met water, dit kan handig zijn als je oppervlakten wilt schoonmaken. Let er wel op dat je bij het schoonmaken het mengsel niet direct op de apparatuur spuit, maar eerst aanbrengt op een spons of doek. Vind je het te veel werk om dit schoonmaakmiddel zelf te maken? Ga dan voor elektronische doekjes, die zijn bij diverse winkels verkrijgbaar. Het is verstandig om je apparatuur maandelijks schoon te maken.

Naast het schoonmaken van je apparatuur is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de ruimte zelf. Hoe heb jij dit geregeld? Mocht je weinig tijd hebben is het misschien het overwegen waard om je werkplek door een professioneel bedrijf te laten schoonmaken. Hou je het schoonmaken liever in eigen beheer dan kan het handig zijn om een schoonmaak schema te maken. Want wat maak je nu precies wanneer schoon, zodat je kunt werken in een schone ruimte en je werkplek altijd representatief is voor klanten? Je kunt hiervoor een lijstje maken met dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse taken.


Het stofzuigen van de vloer, het reinigen van het toilet en het poetsen van tafels in de lunchruimte zijn dingen die dagelijks moeten gebeuren. Net als het legen van vuilnisbakken, het controleren van wc-papier en het afnemen van de deurklinken. Op het lijstje ‘wekelijks schoonmaken’ kun je bureaus afnemen, spiegels in toiletten zemen, wasbak in de keuken grondig schoonmaken en vensterbanken afnemen neer zetten. Er zijn ook zaken die maandelijks jouw aandacht verdienen. Hiervoor kun je Alcmaria schoonmaak inschakelen. Denk aan het wassen van de ramen, zowel de binnen als de buiten kant, het verwijderen van spinnenwebben, maar ook het afstoffen van lampenkappen of het reinigen van ventilatieroosters. Stiekem komt er bij schoonmaken meer kijken dan dat je soms verwacht. Ga eens na hoe het voor jou is en of je het zelf wilt blijven doen, of toch liever aan een professional overlaat. Wat je ook kiest, veel schoonmaak plezier gewenst!