Boerderijtuinen
Image default
Woning en Tuin

Hoe weet je precies wat de grenzen van je perceel zijn?

In een woonwijk is het vaak niet zo lastig om te zien waar je tuin ophoudt. Vaak zal daar toch een schutting, heg of een andere afbakening staan. In dat geval is dan dus waarschijnlijk ook niet zo’n hele ingewikkelde vraag om de grenzen van je tuin aan te wijzen. Het is echter lang niet altijd zo dat dit het geval is. Stel je bijvoorbeeld eens voor dat je een stukje land hebt midden in een bos of dat je een zeer groot perceel hebt, waar het een stuk minder duidelijk is om te zien waar het ophoudt. Dan kan een kadaster grensreconstructie misschien wel eens heel handig van pas komen.

Grenzen laten opmeten

Vaak is namelijk op zich wel aangegeven wat de grenzen van je perceel zijn. Dit kan in historische documenten staan, maar misschien staat het ook wel in recentere documenten geschreven. Hoewel dat dan misschien wel zo is, betekent dit niet dat het dan altijd makkelijk te zien is. Daarom is het geen slecht idee om de grenzen van je perceel nog eens precies op te laten meten. Dan weet je zeker dat je op je grond blijft.

Plaatsen van paaltjes

Daarnaast heeft het laten uitvoeren van een grensreconstructie nog een belangrijk voordeel. De landmeter zal namelijk niet alleen de grenzen opmeten, maar ook nog eens iets van een herkenbaar middel gebruiken om deze grenzen vervolgens aan te geven. Dat is natuurlijk wel zo handig, want dan kun je deze gegevens ook echt gaan gebruiken. Je hoeft in het vervolg dan alleen nog maar te kijken naar waar de paaltjes staan en niet meer ingewikkeld te doen met allerlei documenten.

Interesse in een grensreconstructie?

Dan kan het slim zijn om eens te kijken wie jou hierbij kan helpen. Het is echt wel de moeite waard om dit uit te besteden aan een aantal professionals. Zij hebben hiervoor gewoon de juiste apparaten en weten precies waarnaar gekeken moet worden. Bespaar jezelf dus lekker de tijd en de moeite en neem vooral contact op met professionals die dit vaker doen.

 

 

https://kadastralekaart.com/producten/grensreconstructie