Boerderijtuinen
Image default
Aanbiedingen

Landelijke houtbouw & duurzame houtbouw

Landelijke houtbouw & duurzame houtbouw

Dus jij bent op zoek naar een goede landelijke houtbouwer? Wellicht heb je wel eens gehoord van Landelijke Houtbouw. In deze blog neem ik je mee naar de reden om een landelijke houtbouwer in te schakelen.

Wat is landelijke houtbouw?

Een landelijke houtbouw stijl is een stijl die zich typeert in het bouwen van landelijke gebouwen. Hierbij kunt u denken aan dikke houten balken die zowel horizontaal als verticaal staan. Daarnaast typeert landelijk zich met kwaliteit. Echte landelijke gebouwen gaan lang mee en blijven een lange tijd goed.

Waarom is hout duurzaam?

Is hout wel of niet duurzaam? Dat is een vraag die vaak gesteld wordt. Duurzaam bouwen heeft te maken met het verminderd bouwen met energie. Hoe meer energie je verbruikt tijdens het bouwen hoe minder duurzaam het bouwen is. Energie heeft namelijk impact op de natuur. Duurzaam hout komt uit bossen die duurzaam worden beheerd. Die bomen worden zo gekapt dat het bos als leefomgeving van planten goed blijft. Vaak is het hout uit duurzaam beheerde zelfs nodig om gekapt te worden. Zo krijgt het bos de ruimte om verder te groeien.

Duurzaam hout en CO2 vermindering

De opwarming van de aarde wordt voornamelijk veroorzaakt door een verhoging van de CO2. Bomen slaan juist CO2 op in het hout. Pas aan het einde van hun levensduur komt het opgenomen CO2 eruit. Dit gebeurd enkel door verrotting of verbranding. Door te bouwen met duurzaam hout in combinatie met duurzaam bosbeheer levert dit een positieve bijdrage aan de CO2 uitstoot. Doordat het hout dat gekapt wordt ook weer geplaatst wordt nemen de bomen dezelfde hoeveelheid co2 op.

Hoe kom je erachter of je duurzaam hout hebt?

Fabrikanten van houten kozijnen hebben overkoepelende afspraken gemaakt. Zo produceren zij allemaal chain of custody hout. Dit is afkomstig uit duurzaam bosbeheer. Daarnaast mogen alleen bedrijven die FSC en PEFC gecertificeerd zijn mogen duurzaam hout verkopen. Van Roekel Houtbouw koopt dit duurzame hout in en maakt hier de mooiste veranda’s en tuinkamers van.

Wie is Van Roekel Houtbouw?

Van Roekel Houtbouw is een houtbouwe die gestart is in 2009. Onder de naam landelijke houtbouw bouwen zij de meest mooie landelijke houtbouw projecten. Het bedrijf is ontstaan door Evert van Roekel. Nadat hij een tijd gewerkt had bij een bedrijf dat werkzaam was in de exclusieve houtbouw sector. In 2009 startte hij dit nieuw avontuur. Al vanaf het begin begon het goed te lopen. Zo goed dat hij vanaf 2011 volledig voor zijn onderneming kon gaan werken. Van Roekel Houtbouw typeert zich met kwaliteit. Waar veel houtbouwers op goedkoop afleveren zitten focust Van Roekel zich op goede producten. Goede producten beginnen met een goed fundament. Als dit fundament ontbreekt kan er veel fout gaan. Daarnaast maakt Van Roekel enkel gebruik van duurzame houtsoorten. Door deze combinatie krijgt u een goede prijs/kwaliteit verhouding.

 

Van Roekel is een jong en gedreven team die verschillende mogelijkheden biedt. Zo kunt u bij ze terecht voor een veranda, schuur, tuinkamer, bijgebouw en zelfs hele woningen. Benieuwd hoe zij u kunnen helpen? Neem een kijkje op de website van landelijkehoutbouw.nl.

 

https://landelijkehoutbouw.nl