Boerderijtuinen
Image default
Gezondheid

Met een gezonde detox kuur starten

Als je een beperkend dieet volgt, is het moeilijk vol te houden. Op de derde dag van een nieuw dieet zijn de meeste mensen er kapot van en willen ze iets anders aan hun menu toevoegen zodat ze niet nog een dag eiwitten en boerenkool salade hoeven te eten. Het is moeilijk om je aan deze beperkende diëten te houden omdat ze hele voedselgroepen elimineren. En het is gevaarlijk om een aantal redenen. Als we hele voedselcategorieën uit ons dieet weren, onthouden we ons lichaam kritische voedingsstoffen. Het resultaat is vaak een vitamine- of mineralentekort dat symptomen veroorzaakt als vermoeidheid, hersenmist en haaruitval. Door je lichaam op een meer geleidelijke manier te ontgiften, kun je hetzelfde doel bereiken zonder hele voedselcategorieën te schrappen. De positieve effecten van een detox kuur worden in dit artikel verder toegelicht. 

Detox

Detoxen hoeft niet rigide te zijn. Als je echter een geleidelijke en gezonde detox wilt, zijn er een paar richtlijnen die je kunt volgen. Je mag zo lang detoxen als je wilt, maar het is vaak het efficiëntst om klein te beginnen en te kijken wat voor jou werkt. Eet een paar dagen meer groenten en minder eiwitten, eet dan een paar weken voornamelijk rauw voedsel, enzovoort. Een water- of sapvastenkuur is een alternatief als je een extremere detox wilt doen. Het is gemakkelijker om een langzame detox vol te houden dan een snelle, maar het is ook gemakkelijker om het te laten ontsporen, dus als je een langzame detox wilt proberen, zorg er dan voor dat je voldoende zelfbeheersing hebt.

 

Veel lichaamsprocessen zijn afhankelijk van water, en het kan jouw lichaam helpen zichzelf te reinigen. Water kan je helpen om je voller te voelen zodat je minder eet, naast het wegspoelen van gifstoffen uit jouw lichaam. Water kan je ook helpen om je voller te voelen zodat je minder eet. Water kan je helpen minder te eten als je het drinkt voor het eten. Volgens een studie gepubliceerd in Appetite, aten degenen die water dronken voor het eten minder. Water kan echter de ontgifting vertragen als je er gewoonlijk niet veel van drinkt. Als je probeert te ontgiften met water, zorg er dan voor dat je voldoende water drinkt. Je nieren kunnen vertragen als je niet genoeg water hebt gedronken.

Detox beginnen

Toxines zijn overal, en hoewel we niet veel kunnen doen aan lucht-, water- of voedseltoxines, kunnen we wel ons gedrag aanpassen om ons contact met die toxines en hun nadelige gevolgen voor de gezondheid tot een minimum te beperken. Door meer fruit en groenten te eten, meer water te drinken en meeroken te vermijden, kun je jouw blootstelling aan gifstoffen verminderen. Deze bescheiden aanpassingen kunnen een aanzienlijke invloed hebben op jouw gezondheid en welzijn. Start je detox kuur goed met de biologische sap van Sapje. Alle gezonde sapjes vindt je hier op de site van Sapje.

https://www.sap.je/