Boerderijtuinen
Image default
Woning en Tuin

Sfeervol in de schaduw met een schaduwdoek op maat

Ben je op zoek naar een stijlvolle en gezellige vorm van zonwering voor in je tuin of op je terras? Dan is een schaduwdoek op maat een uitstekende keuze voor jou. Deze doeken hang je op in de tuin zodat ze schaduw creëren en jij altijd buiten kunt zitten. Kies voor een harmonicadoek en je bepaalt zelf waar je schaduw valt en waar de zon nog mag doorkomen. Met een schaduwdoek op maat van Schaduwdoeken.nl houd je wel 90% tot 95% van de uv-stralen van de zon tegen. Je zit dus veilig, beschermd en in een hele gezellige en stijlvolle omgeving.

Wat zijn je opties?

Bij deze specialist heb je een groot aantal opties, vooral als je een schaduwdoek op maat bestelt. Deze wordt exact gemaakt zoals jij hem wilt. Allereerst kies je uit de vorm en dan zijn vierkant, rechthoekig of driehoekig het meest gangbaar. Vervolgens bepaal je of je een simpel schaduwdoek nodig hebt of een harmonicadoek die in te schuiven is of een schaduwdoek met rolgordijn, wat ideaal is voor balkons, pergola’s, tuinhuizen of als privacydoek. Daarna kies je uit de verschillende kleuren die beschikbaar zijn zoals zwart, gebroken wit, groen, zand of antraciet. Het enige wat je dan nog moet doen om je harmonicadoek of schaduwdoek op maat te bestellen, is de afmetingen doorgeven.

Correct ophangen is belangrijk

Het mooie van een schaduwdoek of een harmonicadoek van Schaduwdoek.nl is dat je deze gemakkelijk zelf kunt ophangen. Dat kan iedereen als je rekening houdt met de volgende punten. Het bevestigingsmateriaal van je schaduwdoek neemt 35 tot 40 centimeter van de totale afmetingen in beslag. Vervolgens is het essentieel dat water kan aflopen als het regent en met een afschot kan er nooit water in blijven staan dat het doek verzwaart. Als laatste moet het doek uiteraard goed strak hangen, zodat het niet gaat flappen in de wind.