Boerderijtuinen
Image default
Dienstverlening

Sociale Angst

Sociale Angst Verminderen Zonder geneesmiddel: Gebruik Cognitieve Gedragstherapie en Hypnotherapie

Sociale Angst wordt gekenmerkt door een intense angst in één of meer sociale situaties, waardoor er enorm veel ellende en een vertraagde mogelijkheid om te functioneren in minstens een paar delen van het dagelijks leven. Deze angsten kunnen getriggerd worden door waargenomen of echt kritisch onderzoek van anderen.

Terwijl de angst van sociale interactie door de persoon herkend kan worden als uitdrukkelijk of onredelijk, kan het overkomen vrij moeilijk zijn. Sommige mensen die een sociale angststoornis hebben, zijn bang van een grote variatie sociale situaties terwijl anderen enkel angstig zijn in situaties waar zij moeten presteren.

Onderliggende sociale angststoornis of sociale fobie is de angst om onderzocht, beoordeeld of vernederd te worden in het openbaar. Je kan bang zijn dat mensen slecht over je zullen denken of dat je niet kan tippen aan anderen. En zelfs als je beseft dat je angst om beoordeeld te worden wat irrationeel en aangedikt is, kan je er nog steeds niet aan doen dat je je angstig voelt.

Voor veel gevallen van Sociale Angst is geen diagnose gesteld omdat met ervan uitgaat dat de persoon gewoon enorm verlegen of nerveus is. Veel mensen lijden onnodig, niet wetende dat er onmiddellijke hulp is. Zelfs als je een milde versie van Sociale Angst hebt, kan je de verbeteringen in je leven zien door op zoek te gaan naar behandelingsopties.

Cognitieve Gedragstherapie is aangetoond om extreem goed te werken bij Sociale Angst. CG is gebaseerd op de gedachte dat wat je denkt invloed heeft op hoe je je voelt en dat je gevoelens jouw gedrag beïnvloeden. Dus als je je manier van denken over sociale situaties die je angst geven veranderd, zal je beter functioneren en je beter voelen. Hypnotherapie gebruiken als een bijkomende therapie zorgt voor een betere kans op succes. Hypnotherapie is een snelle, kost-efficiënte, niet verslavend en veilig alternatief voor geneesmiddel voor de behandeling van angst gerelateerde ziekten.

Hypnotherapie neemt relaxatie en diep ademen naar een dieper niveau dan CG, wat ervoor zorgt dat het een fantastische bijkomende therapie is. Meer zelfs, patiënten die hypnose gebruiken ontwikkelen een beter gevoel van zelfefficiëntie, wat bekend staat om zelfregulatie te verbeteren en gelinkt is aan lagere psychologische ellende en een betere levenskwaliteit, daarom is hypnose het waard om uit te proberen als een bijkomende tool om traditionele CG te verbeteren.

Veel van de geleerde technieken in de sessie kunnen op jezelf geoefend worden, toch kan je je voordeel halen uit de extra steun en richting die een therapeut je geeft. Elke persoon is uniek, net zoals de onderliggende problemen die hen angst bezorgen. Één op één met een therapeut werken kan je de belangrijkste oorzaak van je angst laten ontdekken en je de geïndividualiseerde behandeling die je verdient geven.

De Psycholoog – Psychologen praktijk Apeldoorn 

https://www.depsycholoog.nl/apeldoorn/