Boerderijtuinen
Image default
Verbouwen

Waarom een afvalcontainer een goed idee is

Als je gaat verbouwen, opruimen of gaat snoeien dan komt er veel afval vrij. Bouwafval, snoei/groenafval of veel grofvuil. Wat doe je met dat afval? Gaat dat naar de milieustraat of is het misschien handiger om een afvalcontainer te huren. Het huren van een container heeft veel voordelen.

Niet in de rij van de milieustraat

Je kan een hoop naar de gemeentewerf brengen, maar als je veel hebt, is dat een flinke klus. Je hebt dan al snel een aanhangwagen nodig of je moet de bank naar voren klappen en heel vaak heen en weer rijden. De rijen bij de milieustraat zijn vaak erg lang. Zeker op vrije of weekend dagen. Wat als je 4 keer moet rijden en je telkens 3 kwartier in de rij moet staan? Daar gaat de tijd die je ook had kunnen klussen.

Geen vuile auto

Als je geen trekhaak of karretje hebt, dan moet je het in de auto vervoeren. Ga je puin afvoeren, dan kan je de auto zomaar beschadigen en er ligt snel gruis tussen de bank en op de grond. Ook andere afvalsoorten kunnen de auto flink vuil maken. Afval heb je gewoon liever niet in je auto. Ben je eindelijk terug van de milieustraat, moet je nog je auto schoonmaken…

Veiliger

Als je aan het klussen bent, komt er snel veel afval vrij. Als dat op de grond of in de tuin blijft liggen, dan kan je erover vallen of je kan erop staan. Zeker bij scherpe voorwerpen kan dat erg gevaarlijk zijn. Als je een afvalcontainer voor de deur hebt staan, dan ben je het gelijk kwijt en ligt het niet meer in de weg.

Houdt werkplek netjes

Je werkt veel beter als je werkplek netjes is. Het is overzichtelijker en je raakt minder snel dingen kwijt. Als de vloer bezaaid is met afval, dan kan dit erg onoverzichtelijk worden. Zeker als je ook wel eens gereedschap ‘even’ op de grond legt.

Goed voor een circulaire wereld

Afval dat wordt verzameld in een afvalcontainer wordt door de afvalverwerker opgehaald, gesorteerd en waar kan gerecycled. Hierdoor zorg je ervoor dat de grondstoffen die in jouw afval zitten goed worden hergebruikt.

Afvalcontainer huren

Ga je klussen, dan is het handig als er een afvalcontainer voor je deur staat. Een afvalcontainer bestellen is niet veel werk. Via een containerservice bedrijf huur je die in een paar klikken. Je hebt er geen omkijken naar, hij wordt neergezet waar je wil en opgehaald als je aangeeft dat ie vol is. Zo makkelijk is het.

https://www.websiteoptimalisatietips.nl