Boerderijtuinen
Image default
Bedrijven

Waarom zou je werken bij de gemeente?

Werken bij gemeente is voor veel mensen geen bijzonder aantrekkelijke baan. Er zijn genoeg vooroordelen die hangen rondom het werken als ambtenaar en ze zijn eigenlijk allemaal negatief. ‘Werken bij de gemeente is saai’, ‘werken bij de gemeente is altijd hetzelfde doen van 9 tot 5’, ‘er werken alleen oude mensen bij de gemeente’ en ‘je kan niet opklimmen bij de gemeente’ zijn allemaal dingen die je vaak hoort als je het hebt over werken bij de gemeente. Werken bij de gemeente is echter helemaal niet zo onaantrekkelijk als het lijkt. 

 

Je bent veel betrokken met heel veel verschillende mensen, of het nou je klanten zijn of je collega’s, bij de gemeente vindt je en werk je met veel verschillende soorten mensen. Je krijgt heel veel connecties en je leert mensen kennen die zich normaal niet binnen in je kring bevinden. Je bent bijzonder maatschappelijk betrokken, aangezien je vaak direct invloed hebt op de mensen binnen je gemeente. Je hebt invloed op hun manier van wonen, de scholen waar ze heen kunnen en de zorg die ze kunnen krijgen. Daarnaast werk je vaak ook in een team van mensen met diverse achtergronden en uiteenlopende leeftijden. Er zit vaak meer diversiteit in de gemeente dan je verwacht. 

 

Verder zijn er in de gemeente genoeg mogelijkheden om jezelf omhoog te werken. Zeker de laatste tijd, nu er zoveel ontwikkeling plaatsvindt en de wereld steeds sneller doorgroeit, zoekt de gemeente naar capabele mensen die gemotiveerd zijn en een frisse kijk op de wereld hebben. 

 

Omdat de gemeente lijdt onder een grote verscheidenheid aan vooroordelen zijn er vaak mensen nodig om belangrijke functies te vervullen. Daarom is het nu mogelijk om met voldoende inzet, motivatie en doorzettingsvermogen in een goede positie terecht te komen binnen de gemeente. Vacatures gemeente zijn er genoeg, dit is het moment om te solliciteren.  

 

https://professionalpartners.nl/