Boerderijtuinen
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn de huidige plinten trends?

Misschien denk je er niet zo snel over na, maar op het gebied van plinten zijn er degelijk wel een aantal trends die komen en gaan. Gaat je hart net even wat sneller kloppen van een interieur dat voldoet aan de laatste trends? Lees vooral verder en ontdek wat de leukste plinten trends van dit moment zijn.

 

1. Een moderne en eigentijdse look met strakke en hoge plinten

In meer en meer woonkamers, eetkamers, keukens en gangen zijn vandaag de dag hoge plinten terug te zien. Dat is natuurlijk ook helemaal niet zo gek, want plinten in deze stijl zorgen voor een onwijs stijlvol en modern totaalplaatje. De plinten zijn in diverse hoogtes te verkrijgen, zoals 8 cm en zelfs 12 cm. Wat de beste hoogte is, hangt ook vooral af van de hoogte van de ruimte waar je de plinten graag terug wilt laten komen. Een specialist vertelt je daar maar al te graag meer over.

 

2. Kies voor houten plinten als je werkt met kleur op een muur

Voor veel mensen is het nog wennen, maar plinten van hout zijn gewilder dan ooit. Hier hebben we het niet over een plint die voorzien is van een wit kleurtje, maar de originele houtkleur heeft behouden. Hierbij kun je denken aan eiken en beuken. Voor het beste resultaat is het aan te raden om de kleur van de plint overeen te laten komen met de kleur van de vloer. Dit zorgt voor een rustig geheel en brengt het interieur perfect met elkaar in balans. Dit zorgt voor de perfecte basis om het interieur mee te gaan stylen.

 

3. Een klassieke plint voor woningen uit de jaren ’30

Heb je het geluk dat je op dit moment woont in een prachtig en statig oud huis? Of krijg je hier binnenkort de sleutels van? Het is in beide gevallen zeker geen overbodige luxe om de plinten in huis een keer goed aan te pakken. Kies voor een klassieke plint als je woont in een oud huis, bijvoorbeeld uit de jaren ‘30. Je benadrukt op deze manier de elegantie in het huis en je tilt de sfeer van de woning direct naar een hoger niveau. Het beste van allemaal? Deze plinten en meer bestel je ook nog eens erg gemakkelijk online bij Gekophout.