Boerderijtuinen
Image default
Aanbiedingen

Wil je schaduw in je tuin? Kies voor een mooie schaduwdoek!

In de zomer kan het erg fijn zijn om af en toe lekker in de schaduw te zitten. Het is ook beter om niet constant blootgesteld te worden aan de straling van de zon. Hang dus een mooie schaduwdoek over een deel van je tuin heen om jouw eigen plekje in de schaduw te creëren. Een schaduwdoek is makkelijk op te hangen en weer weg te halen, waardoor je erg flexibel bent! Wil je meer weten over waarom een schaduwdoek perfect is voor in iedere tuin? Wij vertellen je er alles over!

 

De schaduwdoek

Een schaduwdoek is meestal gemaakt van sterke, duurzame vezels. Schaduwdoeken kunnen namelijk erg goed tegen verschillende weersomstandigheden, wat perfect is als hij wekenlang buiten hangt. Ook gaan ze heel lang mee doordat de stof van hoge kwaliteit is. De vezels zijn erg dun en licht van gewicht, maar ze laten erg weinig zonlicht door. Er komt wel een beetje daglicht doorheen, maar het beschermt je goed genoeg van het felle zonlicht. Schaduwdoeken zijn er in allerlei kleuren. Je ziet ze vooral in rustige kleuren zoals, bruin, grijs of zwart. Maar ook witte schaduwdoeken zie je erg veel!

 

Voordelen van een schaduwdoek

Er zijn een heleboel voordelen aan het gebruiken van een schaduwdoek. Een schaduwdoek houdt veel zon tegen waardoor je af en toe een momentje in de schaduw kan nemen. Zo kan je genieten van het zomerse weer zonder dat je steeds in de zon hoeft te zitten. Met name op het heetste moment van de dag is het niet handig om te lang in de zon te zitten. Daarnaast kan een schaduwdoek niet alleen voor verkoeling zorgen in de tuin, maar ook in huis. Wanneer je hem voor je raam hangt kan hij de warmte van de zon buiten houden! Hang hem bijvoorbeeld voor je slaapkamerraam zodat je niet steeds in een bloedhete kamer hoeft te slapen. Ook voor planten en bloemen die niet goed tegen direct zonlicht kunnen is dit een goede oplossing!

Een schaduwdoek heeft dus heel veel voordelen. Koop dus nu een schaduwdoek voor in jouw tuin!

 

https://www.buitenplezier-online.nl/