Boerderijtuinen
Image default
Woning en Tuin

Zo creëer je een gezellige zitplek in je tuin

Voor veel huishoudens is de tuin een belangrijkere ruimte geworden, sinds het gros van de werkgevers is overgestapt op hybride werken. De tuin biedt de ruimte om te lunchen, je drinkt er een kop koffie en pleegt er bij mooi weer een telefoontje naar je collega’s. Hoe maak je van de tuin een plek waar je aan het eind van de werkdag tot rust kunt komen? In dit artikel lees je er meer over. Heb je bijvoorbeeld al eens overwogen een overkapping in de tuin te plaatsen? Zet de overkapping tegen een schuurtje, of direct tegen je woning aan. Je kunt er tot laat op de avond onder blijven zitten op zomerse dagen. Dat geldt in het bijzonder voor mensen die de overkapping combineren met een terrashaard. Hoe creëer jij nu al een gezellige zitplek in je tuin? 

 

Veranda tegen de woning aan laten plaatsen 

Steeds meer huishoudens kiezen voor een veranda. Dat is niet gek, want een veranda biedt verschillende voordelen. Zoals reeds genoemd biedt het je de ruimte om tot rust te komen en tot laat op de avond buiten te zitten. Een veranda is het verlengde van de woonkamer, wanneer je deze op een huiselijke manier inricht! Kies voor een mooi buitenkleed, gebruik een fraaie set tuinmeubelen en zet er een aantal vrolijke bloempotten neer. De bloempotten vul je met violen, geraniums of bijvoorbeeld een aantal verse kruiden. Munt, peterselie en basilicum zijn heerlijk in iedere zomerse salade! De veranda biedt je beschutting tegen een zomers buitje en tegen de wind, wanneer je de zijkanten van de veranda afsluit.  

 

Tuinmeubelen aanschaffen voor je terras in de tuin 

Om echt te kunnen ontspannen zijn comfortabele tuinmeubelen onmisbaar. Kies bijvoorbeeld voor een loungebank op het terras of onder de veranda. Op een loungebank kun je vaak met vier à vijf personen zitten. Ben je even alleen? Ga er in dat geval languit op liggen! Naast een loungebank is ook een picknicktafel ideaal voor de tuin. Het biedt je alle ruimte om met het hele gezin te tafelen. Vergeet niet een barbecue aan het meubilair in de tuin toe te voegen. Er is niets leuker dan barbecueën in de zomer. Een derde optie naast de loungebank en een picknicktafel zijn comfortabele tuinstoelen, waarvan je de rugleuning naar achter kunt buigen. 

 

Zorg voor voldoende groen in borders

Een tuin is niet compleet zonder verschillende rijk gevulde borders. Bij het kiezen van de beplanting voor deze borders is het belangrijk rekening te houden met de periode waarin de planten bloeien. Kies niet alleen voor planten die in de zomer op hun mooist zijn. Met een veranda kun je immers ook al in het voorjaar buiten zitten! Je wilt dat er dan tulpen, narcissen en bijvoorbeeld violen bloeien. Het geeft de tuin kleur. In plaats van uitsluitend planten in de borders te gebruiken, kun je ook een moestuin aanleggen. Leuk voor jezelf, maar ook voor je kinderen. Ze zien hoe de verschillende soorten groenten en fruit groeien door het jaar heen. Naast de verschillende borders in de tuin is een mooi groen gazon aan te raden. Het houdt de tuin lekker koel op warme zomerdagen. 

 

https://www.fonteyn.nl/tuinhuizen/overkappingen