Boerderijtuinen
Image default
Woning en Tuin

Groen het dak op

Duurzaamheid is tegenwoordig niet meer weg te denken. Bij het nemen van besluiten over bouw en renovatie kom je het onderwerp steevast tegen. Hierbij wordt vaak meteen gedacht aan energie en isolatie. Het dak wordt nog wel eens vergeten, terwijl vergroening van het dak juist een grote impact heeft. Daktuinen hebben immers de toekomst.

De toegevoegde waarde van daktuinen

Als groene aannemer heeft BTL-realisatie een uitgebreide expertise op het gebied van groene daken en gevelgroen. Nu Nederlands steeds meer aan het verstedelijken is, zijn groene daken steeds belangrijker geworden. Daktuinen ogen niet alleen mooi, maar filteren ook fijnstof uit te lucht, verkoelen het gebouw op hete dagen, hebben een isolerende werking op warme dagen en zijn ook van groot belang als het regent. Daar waar tuinen steeds vaker onder tegels verdwijnen en groenstroken onder druk staan, nemen daktuinen het overtollige water wel nog op.

Jarenlange expertise

BTL kan bogen op een jarenlange expertise bij de bouw en aanleg van daktuinen. Zo was BTL verantwoordelijk voor de aanleg van de daktuinen van het Klokgebouw in het hippe Strijp-S gebied in Eindhoven. Het was een hele uitdaging om het in 1928 voor Philips gebouwde Klokgebouw van een groen dak te voorzien. Inmiddels biedt het gebouw onderdak aan meer dan 100 ondernemingen die dagelijks van het groene uitzicht dat de daktuinen bieden kunnen genieten. De daktuin heeft echter nog een andere belangrijke functie. Het dempt het geluid dat door de evenementen en concerten in het Klokgebouw veroorzaakt wordt. Dankzij de altijd groene daktuinen is die geluidsoverlast met tot wel 6 decibel afgenomen. Ook de Rabobank in Eindhoven is de trotse bezitter van een BTL daktuin. Dankzij de expertise van BTL is dit dak niet alleen mooi, maar is het ook een ideale plek voor insecten, waarmee de biodiversiteit van de stad een boost gekregen heeft.