Boerderijtuinen
Image default
Woning en Tuin

Zo knap je de tuin op voor de zomermaanden

Het is fijn om tijdens de warme zomermaanden in een mooie en opgeknapte tuin te zitten. Maar het onderhouden van een tuin kost vaak tijd. Het is dan ook verstandig om hier op tijd mee te beginnen. Wanneer de lente voor de deur staat is het een goed idee om alvast te starten met het opknappen van je tuin. Het weer wordt beter en hierdoor kun je beginnen met het schoonmaken van de tuintegels. Daarnaast kun je ook de heggen gaan bijwerken en het tuinmeubilair schoonmaken. In sommige gevallen is het handig om hiervoor wat tuinmachines aan te schaffen. In deze blog lees je meer over hoe je jouw achtertuin klaar maakt voor de zomer.

Werk de hagen en planten bij

Wanneer je hagen of coniferen in de tuin hebt is het belangrijk om deze regelmatig bij te werken. Als je dit niet doet kan een haag op ten duur gaan vervormen. Dit oogt slordig en is daarnaast ook niet goed voor de staat van de haag. Voor het bijwerken van hagen of coniferen heb je diverse soorten gereedschap nodig. Naast een heggenschaar kan het ook handig zijn om na het bijwerken van de haag gebruik te maken van accu bladblazers. Deze komen goed van pas tijdens het opruimen van alle resten van de haag.

Zorg voor schone tegels

Tijdens de wintermaanden ontstaat er vaak aanslag op de tegels in de tuin. Dit komt door neerslag zoals regen of sneeuw. Wanneer aanslag te lang blijft zitten op tegels wordt het steeds hardnekkiger. Het kan er zelfs voor zorgen dat de tegels uiteindelijk gaan verkleuren. Het is daarom belangrijk om dit op tijd te verwijderen. Dit kan met een hogedrukspuit of speciaal schoonmaakmiddel dat gemaakt is voor het verwijderen van aanslag op tuintegels. Naast het verwijderen van aanslag zorgt het wieden van onkruid ook voor een schone uitstraling van je achtertuin. Ook voor onkruid zijn er verschillende middelen verkrijgbaar die ervoor zorgen dat het onkruid eenvoudig kan worden verwijderd tussen de voegen van de tegels in de tuin.

Maak het tuinmeubilair schoon

Als je tijdens de zomermaanden graag lekker in je achtertuin wilt zitten is het natuurlijk prettig als de tuinmeubels schoon en fris zijn. Tuinmeubels kunnen net als tuintegels ook bedekt zijn met aanslag. Vaak kun je dit eenvoudig schoonmaken met behulp van wat schoonmaakmiddel of schoonmaakazijn. Je kunt de meubels vervolgens afnemen met een doekje of schoonspuiten met een tuinslang.