Boerderijtuinen
Image default
Banen en opleidingen

7 manieren om de loopbaanontwikkeling van werknemers te ondersteunen

recruitment antwerpen

Toonaangevende werkgevers weten hoe belangrijk het is om de professionele ontwikkeling van werknemers voorop te stellen in het bedrijfsbeleid. Waarvoor?

Dat verwachten hun arbeiders. Getalenteerde professionals willen werken voor een bedrijf dat hen helpt vaardigheden en kennis te ontwikkelen en hun carrière voort te zetten. De individuele ontwikkeling van medewerkers is een van de redenen om van baan te veranderen.

Zelfs in moeilijke tijden mogen managers het belang van ondersteuning van de loopbaanontwikkeling van hun werknemers niet onderschatten. Als ze dat niet doen, lopen ze het risico het moreel en de productiviteit te ondermijnen, waardoor getalenteerde werknemers zich niet gewaardeerd voelen. En op de langere termijn kan het bedrijf worden geconfronteerd met het verlies van deze wanhopige werknemers ten gunste van concurrenten, zodra de arbeidsmarkt herleeft.

Overweeg om de volgende strategieën te gebruiken om uw werknemers te laten zien dat ze de steun hebben van zowel het bedrijf als de managers bij het nastreven van professionele groei en loopbaanontwikkeling:

1) Heb persoonlijke interesse in de carrièredoelen van medewerkers

Als u een team op afstand leidt, weet u hoe belangrijk het is om regelmatig met uw medewerkers te communiceren. Deze interactie moet regelmatige één-op-één-ontmoetingen met teamleden omvatten, zodat u op de hoogte kunt blijven van hun carrièreambities en -verwachtingen. Deze steun van uw manager kan uw medewerkers helpen zich gewaardeerd te voelen en de productiviteit en loyaliteit verhogen.

Help uw werknemers potentiële carrières binnen de organisatie in kaart te brengen, zodat ze hun toekomst in het bedrijf beter kunnen voorstellen. Identificeer specifieke mijlpalen en ondersteuningsmiddelen die werknemers waarschijnlijk onderweg nodig zullen hebben. Een duidelijke, directe en consistente boodschap van een baas over promotiestappen kan werknemers helpen zich meer betrokken te voelen.

2) Bevorder leren

Beroepsopleiding en permanente educatie dragen bij aan de loopbaanontwikkeling van medewerkers. U wilt teamleden dus aanmoedigen om relevante zakelijke cursussen en workshops te volgen die hen helpen vooruit te komen in hun carrière. Online leermogelijkheden zijn momenteel essentieel voor veel teams, en gelukkig zijn er veel opties beschikbaar (zelfs als de budgetten tegenwoordig bescheidener zijn, houd er dan rekening mee dat investeren in de loopbaanontwikkeling van medewerkers een hoog investeringsrendement voor uw bedrijf kan opleveren! )

Help uw medewerkers niet alleen om aan individuele behoeften te voldoen en specifieke vaardigheden te ontwikkelen, maar ook om bij te houden wat er in de bredere branche gebeurt. Een kosteneffectieve methode die gemakkelijk te organiseren is, is het hosten van op video gebaseerde lunch- en trainingssessies met externe of interne gastsprekers. Geef uw werknemers bovendien de tijd en flexibiliteit om online branche-evenementen bij te wonen. U kunt deze medewerkers vragen om met hun collega’s te delen wat ze op deze evenementen hebben geleerd.

3) Moedig mentorschap aan

Het opzetten van een formeel mentorprogramma kan een van de slimste stappen zijn die een bedrijf op elk moment kan nemen – zowel voor zichzelf als voor de persoonlijke en professionele groei van zijn werknemers. Mentoring kan ook een effectief hulpmiddel zijn om extern personeel in dienst te nemen.

Hoewel mentoring vaak wordt gezien als het overdragen van kennis van vaste teamleden naar minder ervaren werknemers, is mentorschap tweerichtingsverkeer. Terwijl senior medewerkers zuurverdiende ideeën en professionele begeleiding kunnen bieden aan minder ervaren collega’s, kunnen ze ook profiteren van de frisse perspectieven en technologische knowhow van opkomende medewerkers.

4) Verander de rollen van medewerkers

Het menselijk brein gedijt op diversiteit en rotatie is een geweldige manier om de dagelijkse routines van uw medewerkers te veranderen. Overweeg om werknemers te laten werken op verschillende maar verwante afdelingen of functies (een programma voor functieroulatie kan hierbij helpen.) Deze kansen zullen uw teamleden helpen nieuwe vaardigheden te verwerven, de verantwoordelijkheden van hun collega’s te waarderen en het bedrijf beter te begrijpen. Roulerende functies kunnen ook een effectieve manier zijn om de samenwerking tussen de verschillende instanties te verbeteren en een verstandhouding op te bouwen binnen een team op afstand. En de organisatie zal profiteren van een veelzijdiger personeel.

5) Behoud de balans tussen werk en privé

Hard werken is een voorwaarde voor een carrière, maar het betekent niet noodzakelijk een eindeloze reeks lange werkdagen. Moedig uw medewerkers aan om slim te werken, hun efficiëntie te verbeteren en tijd en energie over te laten voor hun niet-werkbelangen. Dit advies is vooral belangrijk voor externe teamleden die het soms moeilijk vinden om werk en privé te scheiden.

De pandemie COVID-19 heeft ook veel professionals gedwongen hun prioriteiten te heroverwegen. Uit het onderzoek bleek dat 40% van de werknemers vindt dat hun persoonlijke leven belangrijker is dan hun werk. Dit suggereert dat werkgevers in de toekomst nog meer onder druk zullen komen te staan ​​om hun werknemers te helpen de gewenste balans tussen werk en privé te bereiken.

Proactief omgaan met het welzijn van uw team kan ook het opbouwen van stress voorkomen en tot burn-out leiden. Door flexibele beleidsmaatregelen te nemen die de balans tussen werk en privé verbeteren, kunt u het moreel van uw werknemers stimuleren. U kunt uw werknemers helpen de tijd te vinden om hun werk te doen, aan persoonlijke vereisten te voldoen en zelfs deel te nemen aan professionele ontwikkelingsactiviteiten die hen kunnen helpen vooruit te komen in hun loopbaan.

6) Schilder het grote geheel

Door medewerkers te herinneren aan hun unieke bijdrage aan de missie van het bedrijf, krijgt hun rol betekenis. Het kan ook hun motivatie vergroten om hun verantwoordelijkheden uit te breiden en vooruit te komen in de organisatie.

Ga er echter niet vanuit dat ze al weten hoe hun werk waarde toevoegt. Bied regelmatig inzicht in hoe hun dagelijkse activiteiten de organisatie beïnvloeden. Zorg ervoor dat u in uw reguliere nieuws [voor teamleden de voortgang van het bedrijf naar de belangrijkste doelen benadrukt. En bedank individuele medewerkers voor specifieke prestaties die het bedrijf helpen om die doelen te bereiken.

7) Maak een Opvolgingsplanningsprogramma

Opvolgingsplanning kan werknemers met een hoog potentieel laten zien dat u niet alleen wilt investeren in hun professionele ontwikkeling, maar ze ook wilt zien transformeren in toekomstige bedrijfsleiders. Dit is een krachtig bericht. Zet dit belangrijke proces dus niet op een laag pitje. Maak een opvolgingsplan voor elke sleutelrol in uw organisatie. Dit kan medewerkers helpen motiveren om de vaardigheden en kennis te verwerven die nodig zijn voor loopbaanontwikkeling.

Uw medewerkers zullen hun carrièredoelen beter kunnen bereiken als ze weten dat ze managementondersteuning hebben. En zelfs als uw team nu op afstand werkt, kunt u professionele ontwikkeling en carrièregroei nog steeds tot een prioriteit voor uw bedrijf maken. Een focus op de loopbaanontwikkeling van werknemers kan uw werknemers aanzienlijke voordelen op lange termijn opleveren. Het kan uw bedrijf ook helpen om nog competitiever te worden in een post-pandemische zakelijke omgeving. Gebruik deze 7 manieren om de carrièregroei van uw medewerkers nu te ondersteunen!

managing people

https://www.globalrecruitment.info/