Boerderijtuinen
Image default
Tuin en buitenleven

Belangrijkste redenen om een kunstmatige kerstboom te kopen

Kunstkerstbomen kopen zijn de laatste jaren razend populair geworden. Er zijn verschillende redenen waarom steeds meer mensen een kunstboom verkiezen boven een echte. Hier zijn de drie belangrijkste redenen om een kunstkerstboom te kopen:

 

 

Ze zijn veel gemakkelijker te onderhouden.

## Ze zijn veel gemakkelijker te onderhouden. Echte kerstbomen vereisen veel onderhoud. Ze moeten regelmatig water krijgen en regelmatig besproeid worden met een speciale kerstboommeststof om ze gezond te houden. Ze moeten ook regelmatig worden geschud of gestofzuigd om overtollig water te verwijderen, en ze moeten zo nodig worden verkleurd of geknipt om er mooi uit te blijven zien. Kunstkerstbomen daarentegen vereisen dit onderhoud niet. Ze hoeven niet bewaterd of bemest te worden en verliezen hun naalden niet. Dit betekent dat ze veel gemakkelijker te onderhouden zijn dan een echte kerstboom, en dit is een van de belangrijkste redenen om een kunstboom te kopen.

 

Ze ruiken niet

Echte kerstbomen ruiken heerlijk, en dit is een van de belangrijkste redenen waarom mensen ervoor kiezen om ze te gebruiken voor hun kerstboom. De geur van een echte kerstboom kan echter ook een reden zijn om een kunstkerstboom te kopen. Echte kerstbomen zijn zeer gevoelig voor bacteriën, schimmels en ander ongedierte. Dit kan leiden tot een muffe geur die vaak weken na het verwijderen van de kerstboom in huis blijft hangen. Vooral mensen met allergieën of astma kunnen gevoelig zijn voor deze geur. Echte kerstbomen laten ook vaak hun naalden vallen, zodat de geur moeilijk te bedwingen kan zijn. Kunstkerstbomen hebben dit probleem niet, dus zijn ze een geweldige oplossing voor mensen die het uiterlijk en het gevoel van een echte kerstboom willen, maar niet de geur.

 

Ze gaan veel langer mee dan echte kerstbomen.

Echte kerstbomen gaan vaak maar een paar jaar mee. Ze moeten verpot, bewaterd en verzorgd worden, waardoor ze veel sneller achteruitgaan dan een kunstboom. Echte kerstbomen hebben ook een houdbaarheidsdatum, wat betekent dat ze moeten worden gekocht en gebruikt vóór de datum op het label. En als ze het einde van hun levensduur hebben bereikt, moeten ze op de juiste manier worden weggegooid. Kunstkerstbomen daarentegen gaan veel langer mee dan echte kerstbomen. De meeste gaan 10 of meer jaar mee. Dit is een van de belangrijkste redenen om een kunstkerstboom te kopen.

 

Bekijk deze voordelen van een kunstkerstboom.

Er zijn echter nog veel meer redenen om een kunstkerstboom te kopen. Hier zijn nog een paar voordelen van kunstkerstbomen:

 

Geen allergieën

Mensen met allergieën zijn vaak gevoelig voor de pollen die van echte kerstbomen komen. Dit betekent dat echte bomen voor hen geen optie zijn. Echte kerstbomen worden vaak behandeld met pesticiden voordat ze worden verkocht, wat deze allergieën nog erger kan maken. Kunstkerstbomen produceren geen pollen of chemicaliën. Dit betekent dat ze een geweldige optie zijn voor mensen die allergieën hebben en gevoelig zijn voor de chemicaliën in echte kerstbomen.

 

Geen geknoei

Echte kerstbomen zullen onvermijdelijk hun naalden afwerpen, wat een enorme puinhoop kan veroorzaken. Dit betekent dat mensen dagelijks hun kerstboom moeten opruimen totdat deze aan het einde van het vakantieseizoen is verwijderd. Kunstkerstbomen verliezen hun naalden niet en hoeven dus niet te worden opgeruimd nadat ze zijn neergezet.

 

Geen water geven

Echte kerstbomen moeten regelmatig water krijgen om gezond te blijven. Dit is iets waar elke dag aan gedacht moet worden zolang de boom staat. Echte kerstbomen moeten ook op het juiste moment water krijgen. Te lang wachten kan de boom doden. Kunstbomen hoeven geen water te krijgen, dus dit is een ding minder om aan te denken bij het opzetten van de boom.

 

Geen ongedierte

Echte kerstbomen zijn gevoelig voor veel ongedierte, vooral in warme klimaten. Kerstboomplagen zoals schorskevers en spint kunnen schadelijk zijn voor zowel de boom als de mensen in huis. Kunstkerstbomen hebben dit ongedierte niet, dus zijn ze een geweldige optie voor mensen die allergieën hebben en gevoelig zijn voor de chemicaliën in echte kerstbomen.

 

https://www.tuincollectie.nl/producten/182/fairybell