Boerderijtuinen
Image default
Tuin en buitenleven

Cortenstaal op maat

COR-TEN-staal is de primaire naam van dit soort ijzer, was voor een metaallegering gemaakt van ijzer, waaraan koper, fosfor, nikkel, chroom en silicium waren toegevoegd.  De kwaliteit van dit soort staal is vergelijkbaar met andere soorten gelegeerd staal, waaronder roestvrij staal. De kleur van het staal staat bekend om zijn roestigheid.

 

Een van de grote voordelen van cortenstaal op maat is dat het staal bestand is tegen corrosie. Dit komt door de beschermende laag die staal ontwikkelt bij blootstelling aan zwaardere weersomstandigheden zoals sneeuw, regen en ijzel. Zo is het mogelijk om snel een schild te vormen en wordt een langere gebruiksduur bereikt. Tegenwoordig wordt cortenstaal op maat gemaakt voor bedrijven maar ook voor particulier. Veel mensen gebruiken het voor plantenbanken om een scheiding te houden maar ook om te zorgen voor stevigheid. Cortenstaal op maat biedt beiden.

 

 

Hoelang duurt het voordat cortenstaal roest?

Cortenstaal om zijn roestkleurige kleur te veranderen? Het is essentieel dat het product wordt blootgesteld aan weer en wind. Om de beste resultaten te behalen, moet het staal afwisselend droog en nat zijn om een ​​sterke bescherming laag te vormen. Het cortenstaal mag niet altijd in het water blijven staan. Als het niet droogt, kan er geen beschermende laag worden gevormd en begint het roestig te worden, net als normaal staal. Het strooizout is net als zeewater schadelijk voor de corrosieweerstand. Geen goede zaak. Het is daarom af te raden om cortenstaal als bouwstof te gebruiken bij wonen tot meer dan 10 kilometer van de top van de lijn. Maar een werkplek is geen probleem.

 

Hoe lang gaat Cortenstaal mee?

Voor waterornamenten die van staal zijn, adviseren we het gebruik van gewoon ongeleerd staal. Omdat het sneller roest en vatbaarder is voor roest, raden we minimaal 4 millimeter aan. Dit kan maximaal vijftien jaar duren.

https://www.jfcortenstaal.nl/cortenstaal-op-maat/