Boerderijtuinen
Image default
Tuin en buitenleven

Hovenier vacature

Ben je al een tijdje werkzaam als hovenier en zoek je een andere uitdaging? In dat geval kun je via de vacaturewebsites solliciteren op een andere hovenier vacature. Je kunt hier uiteraard ook op solliciteren nadat je klaar bent met je opleiding. Je moet dan de eerste stappen op de arbeidsmarkt zetten en dat kan erg spannend zijn. Er zijn tegenwoordig veel hovenier vacatures, maar tegelijkertijd zijn die vacatures ook zeer populair. Daarom is het belangrijk om je goed te profileren, zodat je een streepje voor hebt op andere sollicitanten. In deze tekst geven we enkele tips.

 

Hovenier vacature: maak een zelfverzekerde indruk

Tijdens het sollicitatiegesprek is het belangrijk om een zelfverzekerde indruk te maken. Dit begint al bij een goede voorbereiding met betrekking tot de kleding. De kleding die je draagt zegt namelijk iets over jou als persoon. Probeer ook voor kleding te gaan die past bij het bedrijf. Heerst er in het bedrijf bijvoorbeeld een informele sfeer? Dan is het niet aan te raden om in een pak naar de sollicitatie te komen. Je kunt de sfeer aftasten door je alvast in te lezen. De meeste bedrijven hebben tegenwoordig websites en daar kun je al veel informatie vandaan halen.

Tegelijkertijd is het ook belangrijk om een ferme handdruk bij de ontmoeting te geven. De eerste paar seconden zijn namelijk het belangrijkst. Uit verschillende onderzoeken is namelijk gebleken dat de eerste indruk het langst blijft hangen bij een ontmoeting. Ga je voor een slappe handdruk? Dan toon je daarmee onbewust aan dat je onzeker en onverschillig bent. Dit ben je misschien niet, maar dat beeld breng je wel naar voren.

 

Een goede voorbereiding

Hoe beter de voorbereiding is, hoe zelfverzekerder je tijdens het gesprek bent. Je weet natuurlijk nooit precies wat recruiters gaan vragen tijdens het sollicitatiegesprek, maar je kunt vaak wel een inschatting maken. Dit kun je doen door de vacature nog eens goed door te lezen. Kijk goed naar de eisen die ze stellen voor de functie. Welke capaciteiten heb jij in bezit? Noteer dit op een briefje en bedenk alvast wat je gaat zeggen. Daarnaast is het ook belangrijk om onderzoek te doen naar de aard van het bedrijf. Dan kun je ook gerichte vragen aan de recruiters stellen. Meestal waarderen ze het wanneer sollicitanten een assertieve houding aannemen.

 

Probeer authentiek over te komen

Veel mensen proberen tijdens de sollicitatie het beste van zichzelf naar voren te brengen. Dit is ook wel verstandig, maar probeer ook kritisch op jezelf te zijn. Laat zien dat je in bezit bent van een zelfkritisch vermogen. Daarmee kom je namelijk authentiek over en dit wordt vaak gewaardeerd.