Boerderijtuinen
Image default
Meubels

De do’s en don’ts tijdens het kiezen van een vloerkleed

Een tapijt is vaak het eerste wat mensen opvalt in een kamer, dus het is belangrijk dat ze het om de juiste reden opmerken. We hebben de do’s en don’ts voor het selecteren van het perfecte tapijt voor uw huis op een rijtje gezet. Bekijk hier de design vloerkleden.

Houd vast aan uw algemene uitstraling

Het eerste wat je moet doen is de hele ruimte bekijken en beslissen of je een vloerkleed kiest dat alles aanvult wat je al hebt of dat het tijd is voor een totale opknapbeurt. Als u een kamer ingrijpend wilt veranderen, zoals Gina onlangs heeft gedaan, is het altijd een goed idee om een moodboard te maken voordat u beslissingen neemt of uw zuurverdiende geld uitgeeft aan een vloerkleed dat niet past bij die prachtige bank of het kunstwerk dat u overweegt te kopen.

Als uw kamer vol zit met heldere patronen of felle kleuren, is het misschien verstandig om het bij één kleur te houden, of een neutrale tint die de ruimte aanvult in plaats van beconcurreert. Als de kamer een beetje saai is, kan een gedurfd vloerkleed met patroon de ruimte de oppepper geven waarnaar u op zoek bent. Voor een rustige ruimte kan een zacht, neutraal tapijt helpen om de ruimte te verzachten.

Beoordeel eerst uw ruimte

Als je niets verandert aan je oorspronkelijke inrichting, kijk dan naar de bestaande meubels en inrichting van de kamer. Is er een opvallende print aan de muur die je wilt aanvullen? Of heeft de kamer een opvallend stuk nodig, zoals een vloerkleed met een opvallend patroon om de kamer op te fleuren?

Kijk vervolgens naar de indeling van de kamer. Als het vloerkleed bestemd is voor de woon- of gezinsruimte, kijk dan naar de opstelling van de bank – of u nu een enkele bank hebt, een klassieke combinatie van een tweezitter en een driezitter, of een modulaire lounge, uw zitmeubilair bepaalt de vorm en grootte van het vloerkleed dat u nodig hebt.

Meet uw kamer op. Maak een schema om de ruimte op te meten en bedenk hoe u het wilt plaatsen en hoeveel van het tapijt u wilt laten zien. Noteer de afmetingen van de tapijten die u mooi vindt en markeer ze met schilderstape op uw vloer.

Doe uw onderzoek

Het materiaal dat u kiest voor uw tapijt hangt af van waar het komt te liggen en welk doel het dient; of het puur functioneel is of een vleugje luxe moet toevoegen. Als het tapijt duurzaam moet zijn, kijk dan naar synthetische vezels, wolmengsels of natuurlijke vezels zoals sisal, die veel slijtage kunnen verdragen. Bedenk of u een tapijt met een korte pool of een langere, vollere pool wilt (houd er rekening mee dat een korte pool een betere optie is als er huisdieren in de ruimte zijn, omdat het onmogelijk kan zijn om haren van huisdieren uit pluche pooltapijten te stofzuigen).

De vorm van het tapijt – rond, vierkant of rechthoekig – hangt af van de grootte en de vorm van de kamer en de uitstraling die u wilt bereiken. Een rond vloerkleed kan een kamer met veel harde randen verzachten, terwijl grote rechthoekige vloerkleden perfect zijn voor uw woon- en eetkamer. Bekijk hier de vloerkleden van Montis.

http://plaisierinterieur.nl