Boerderijtuinen
Image default
Meubels

Genieten met een alpaca plaid

Ben je van plan om vanavond lekker op de bank neer te ploffen? In de avond wordt het kouder en dan is het heerlijk om even een kleedje erbij te pakken. Lekker opwarmen en een goede film opzetten of een boek lezen. Om nog meer te genieten van de avond kan je kiezen om een alpaca plaid te pakken. Ze zijn heerlijk warm en zien er ook nog eens prachtig uit!

 

Wat is een alpaca plaid?

De alpaca plaid is een soort deken die vaak gemaakt wordt met het haar van een alpaca. De wol van de alpaca wordt tot draad gesponnen en vervolgens tot stof geweven. Deze stof kan op veel verschillende manieren worden gebruikt, waaronder het maken van dekens en kledingstukken. Een alpaca plaid is thermisch warm, waardoor hij in de zomer verkoelend werkt en in de winter verwarmend werkt. Naast dat alpaca plaids erg comfortabel en warm aanvoelen zijn ze ook een verlengstuk van het interieur. Zo creëer je juist dat extra stukje warmte met het aankleden van je zithoek met een alpaca plaid en andere woondecoratie. Ze zijn er te verkrijgen in verschillende kleuren en in verschillende formaten.

 

Hoe was je een alpaca plaid?

Als je je eigen deken wilt wassen, lees dan het wasetiket op de deken voordat je hem met de hand of in de machine wast. Er zijn eigenlijk twee manieren om de plaid te wassen:

Wassen in de machine: Als u van plan bent uw deken in de machine te wassen, gebruik dan een zachte cyclus en koud water. Voeg een mild wasmiddel voor fijne was toe en voeg geen wasverzachter toe. De droger is niet aan te raden omdat dit kan leiden tot krimp in de deken als deze te warm is.

Handen wassen: Met de handen wassen is een meer natuurlijke manier om je wollen en alpaca dekens schoon te maken. Vul een grote bak met koud water en voeg 1/4 kopje witte azijn of citroensap toe voor elke gallon water. Week de deken ongeveer 15 minuten, spoel hem dan af in koud water met een beetje zeep, indien gewenst, en knijp hem dan voorzichtig uit

 

 

https://www.vachtenspecialist.nl/alpaca-plaid/