Boerderijtuinen
Image default
Meubels

schapenvacht kopen

Dekens van schapenvacht zijn niet alleen voor het winterseizoen. Ze zijn een geweldige manier om warmte en luxe toe te voegen aan elke ruimte in uw huis.

De term “schapenvacht” wordt vaak door elkaar gebruikt met “lamsvel”, maar het zijn eigenlijk twee verschillende soorten dierenhuiden. Lamsvacht is de huid van een lam, die doorgaans een fijnere, zachtere textuur heeft dan schapenvacht. Schapenvacht is gemaakt van de huid van een volwassen schaap en is meestal grover en dikker dan lamsvel.

Een schapenvacht vloerkleed wordt meestal gebruikt als accent in een kamer, zoals voor de open haard of op een bed – maar je kunt het overal gebruiken waar wat extra warmte en stijl nodig is!

 

Voordelen van een schapenvacht vloerkleed

Een schapenvacht kopen is een natuurlijk en duurzaam alternatief voor synthetische materialen. De wol is een hernieuwbare grondstof en de vacht kan voor andere doeleinden worden hergebruikt.

Sommige mensen maken zich misschien zorgen over de geur van het tapijt. Schapenvacht heeft een natuurlijke geur die u aangenaam zult vinden, maar die met de tijd zal vervagen.

Een schapenvacht vloerkleed is perfect voor in huis omdat het warmte geeft in de winter en verkoeling in de zomer. Het heeft ook anti-allergie eigenschappen, waardoor het ideaal is voor mensen die gevoelig zijn voor huisstofmijt of zelf allergieën hebben.

Hoe zorg je voor je schapenvachtdeken

Een schapenvacht is een natuurproduct en vereist minimale verzorging. Als u echter wilt dat het langer meegaat, volgen hier enkele tips voor het verzorgen van uw schapenvachtdeken:

– Gebruik voor het verwijderen van vuil een stofzuiger met opzetborstel of een droge borstel. Als het vuil hardnekkiger is, gebruik dan met mate water en laat het op natuurlijke wijze drogen.

– Voor vlekken die niet al te erg zijn, dep het gebied met water en zeep en wrijf het vervolgens voorzichtig met een droge doek totdat de vlek is verdwenen. Voor hardnekkige vlekken, zoals lippenstift of koffievlekken, breng je wasmiddel aan op het aangetaste gebied en spoel je het grondig af met water voordat je het afdroogt met een handdoek.

https://www.vachtenspecialist.nl/schapenvachten/