Boerderijtuinen
Image default
Woning en Tuin

De waarde van een huis en tuin nog nooit zo hoog geweest

Waarde van woningen met tuinen liggen op recordhoogte

De huizenmarkt is ontploft. De waarde van woningen liggen op recordhoogte. Het vinden van een huis met tuin, is daardoor steeds moeilijker geworden. Steeds meer Nederlanders willen over een eigen tuin beschikken. De vraag naar een woning met tuin is daardoor explosief gestegen ten opzichte van appartementen zonder bijvoorbeeld enige vorm van buitenruimte. Uit onderzoek van Sons Real Estate is gebleken dat de meeste woningzoekers op zoek zijn naar een tuin waarin ze ook een schuur of berging in hebben staan. Daarnaast moet de tuin beschikken over een achterom en over voldoende zonlicht beschikken. Een tuin op het Zuiden of Westen heeft daardoor dus de grootste voorkeur.

 

Corona zorgt voor binnenlandse migratie

Door de corona en de lockdowns zijn steeds meer woningeigenaren tot de conclusie gekomen dat ze niet blij zijn met hun woning in een dichtbevolkte stad of dorp. Zeker de Nederlanders die geen tuin hadden en slechts beschikken over een klein balkon, zijn op zoek naar meer ruimte. De oplossing hiervoor is het verhuizen naar bijvoorbeeld het Oosten of Noorden. Daarnaast zijn de huizen door de enorm gestegen huizenprijzen niet meer te betalen in het Westen. Waar je in Delft voor een eensgezinswoning ruim €350.000,- K.K. kwijt ben, betaal je hier in het Oosten vaak nog minder dan de helft voor. 

 

Wat levert een tuin meer op bij een huis

De waarde van een tuin is afhankelijk van de grootte. Hoe meer vierkante meters, hoe hoger de waarde uiteraard. Daarnaast is de waarde afhankelijk van de ligging. Betreft het een hoekhuis of een vrijstaande woning. Is de tuin lang en smal of breed en voldoende diepte. Al deze factoren bepalen der meerwaarde van een tuin bij een woning. Wil je weten wat jouw woning met tuin waard is of wil je graag weten hoe je meerwaarde kan creeeren aan je tuin. Wij komen graag eens geheel vrijblijvend langs om jouw tuinwaarde te bepalen. 

 

https://sonsrealestate.nl/