Boerderijtuinen
Image default
Bloemen

Een gazon onderhouden is belangrijk en veel werk

Het hebben van een gazon dat er verzocht uitziet is niet vanzelfsprekend. In tegendeel zelfs, het kost behoorlijk wat moeite en tijd. Hoe vervelend zou het dan zijn dat dit verpest wordt door insecten? Dit wil je natuurlijk niet. Toch zijn er insecten die er echt op uit zijn jouw gazon kapot te maken. Deze insecten heten engerlingen. Deze beestjes gebruiken de wortels van het gazon om zich mee te voeden. Om het moment dat dit gebeurd zul je als eerste merken dat het gazon droog begint te worden en er gele of bruine vlekken ontstaan. Na jouw harde werk om het gazon zo mooi te krijgen is dit het laatste wat je wilt.

 

Nematoden

 Insecten in je gras zijn natuurlijk niet leuk maar ze hoeven niet voor altijd te blijven zitten. Je kunt er namelijk iets aan doen. Engerlingen bestrijden is vrij eenvoudig te bestrijden met aaltjes. Aaltjes tegen engerlingen zijn perfect geschikt voor bestrijding. Door insect dodende wormpjes te gebruiken worden engerlingen uitgeroeid zodat ze jou en je gras niet meer tot last kunnen zijn. Wanneer je het product gaat verspreidden over het gras gaat het meteen zijn werk doen. De nematoden gaan direct aan de slag en op zoek naar deze engerlingen. Eenmaal gevonden dringen deze nematoden binnen in de larven en beginnen ze met het uitscheiden van bacteriën. Door deze uitscheiding sterven de larven. Hoe snel werkt het? Bij gebruik van het product zullen de eerste larven al na 2 dagen sterven.

 

 

Wat is de beste periode?

Wanneer je het product moet gaan gebruiken? Tussen Augustus en September is gebruik van het product het meest effectief. In deze periode is het gemakkelijk om de larven te bestrijden omdat de larven op dit moment nog jong zijn. Behalve dit is de temperatuur van de bodem in deze periode uitermate geschikt. Je kunt er ook voor kiezen om al in het voorjaar te beginnen met de bestrijding mits het hier warm genoeg voor is. Je dient dan wel te letten op de temperatuur van bodem. Deze moet dan minimaal 12 graden bedragen.

 

https://www.biogroei.nl/b-green