Boerderijtuinen
Image default
Bloemen

Online pioenrozen kopen

Zodra de lente al enige tijd begonnen is, begint het pioenenseizoen. Pioenrozen bloeien namelijk in de maanden mei en juni met grote witte, roze tot paarse bloemen. Zowel mannen als vrouwen kopen deze bloem dan in grote getalen. Het online kopen van pioenrozen heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Want zeg nu zelf; het is toch ideaal om vanaf je bank online bloemen te bestellen? Je hoeft je huis er niet voor uit. Je hoeft geen kou te trotseren. En toch kan je huiskamer opgevrolijkt worden met mooie pioenen. Pioenrozen kopen kun je het beste online doen bij Tulpen.nl. Deze webshop biedt een groot assortiment pioenen aan die super vers zijn. Je kunt er minimaal 7 dagen van genieten.

 

Zelf pioenrozen kweken

Hoe leuk is het als je van een bos pioenrozen kunt genieten die je zelf hebt gekweekt? Kweken kun je doen door ze in je eigen tuin te poten. Ook wel ‘tuinpioenen’ genoemd. Plant de bollen in vruchtbare grond die niet te nat blijft. Het moet waterdoorlatend zijn, want van té natte grond houden de planten niet. Voeg er wat mest aan toe en plant ze niet te diep. Ander belangrijk detail; geef pioenrozen de ruimte om te groeien. Dus zet ze niet te dicht op elkaar, dat heeft negatieve invloed op de groei.

 

Zon, schaduw, wind of geen wind

Een pioenroos is geen zonnebloem die zoals de naam het aangeeft, alleen van de zon houdt. Pioenrozen houden van zon, maar ook van schaduw. Een hele dag in de zon zonder schaduw is geen goed idee, dus zet de pioenen op een plekje met halfschaduw, waar het een klein beetje waait. Zo kan de regen na een regenbui snel genoeg opdrogen.

 

Verplanten

Als je pioenrozen wilt kweken, zet ze dan wel gelijk op de juiste plaats. Want ze houden niet van verplanten. Mocht je toch besluiten om ze te verplaatsen, doe dat dan in het najaar. Geef ze vervolgens de kans om te wortelen, want het kan wel even duren voordat ze weer volop in bloei komen te staan. Dat gaat hoe dan ook goedkomen.

 

Pioenroos verzorgen

Als je zelf pioenrozen kweekt, dan is het ook belangrijk om ze goed te verzorgen. 1 a 2 maanden voordat ze gaan bloeien kun je ze het best bemesten. Dat zal het uitgroeien versnellen, waardoor je ze sneller kunt oogsten. Hoe sneller je ze kunt oogsten, hoe sneller je er thuis in je vaas van kunt genieten!