Boerderijtuinen
Image default
Bedrijven

Eigendomsinformatie en hypotheekinformatie

Als jij plannen hebt een bepaald pand of object te kopen, dan wil je het liefst op zo goed mogelijke wijze voorbereid zijn en wil je alles weten wat met het object te maken heeft. In dat kader kun je ontzettend veel informatie uit het rapport met eigendomsinformatie en het rapport met hypotheekinformatie halen. Dergelijke rapporten worden voor slechts een kleine vergoeding beschikbaar gesteld door kadastralekaart.com. Door dergelijke rapporten in te zien achterhaal je belangrijke informatie waar jij je voordeel mee kunt doen.

Wie is rechtmatige eigenaar van een pand?

Kijken we naar het eigendomsinformatie rapport, dan lees je in dat rapport het antwoord op de vraag wie de rechtmatige eigenaar is van een bepaald pand of object. Het rapport bevat in elk geval een uittreksel van de eigendomsakte. Sterker nog; je zou het eigendomsinformatie rapport prima een samenvatting van de originele eigendomsakte kunnen noemen. In het rapport vind je onder meer de naam van de eigenaar van het object, info over bij wie de zakelijke rechten liggen en het jaar van verkoop alsmede de koopsom. Ook lees je er de exacte kadastrale aanduiding en de officiële kadastrale oppervlakte. Voor de aanschaf van dit bijzonder nuttige rapport ben je net iets minder dan een tientje kwijt.

Welke hypotheek rust op het kadastraal object?

Waar je zeker ook veel aan kunt hebben is het rapport met hypotheekinformatie over een bepaald pand of object, zeker als je concrete plannen hebt het betreffende pand te kopen. In het rapport met hypotheekinformatie vind je onder meer informatie over de hypotheek die op het kadastraal object rust. Het rapport biedt je daarnaast informatie over de namen van de hypotheekhouders en de datum van inschrijving, net als info over het zakelijke recht en de hoofdsom of het bedrag van inschrijving of beslaglegging. Daarnaast vind je er de hoogte van de hypotheekrente. Ook de aankoop van dit rapport kost je nog geen tientje, 9,95 euro om precies te zijn.

Kies voor een abonnement op kadastralekaart.com

Behalve eigendomsinformatie en hypotheekinformatie biedt kadastralekaart.com de Basisregistratie Kadaster, ook wel aangeduid als BRK. De informatie bestaat uit kadastrale registraties van onroerende zaken en zakelijke rechten én de kadastrale kaart. Behalve het aanschaffen van losse rapporten kun je ook besluiten een abonnement te nemen op kadastralekaart.com. Voor als je vaker een beroep op dergelijke rapporten doet is dit een betere en meer aantrekkelijke optie dan het steeds opnieuw kopen van losse rapporten.