Boerderijtuinen
Image default
Bedrijven

Spinnen in je tuin bestrijden

In bijna elke tuin zijn wel spinnen te vinden. Dit is niet erg, want spinnen kunnen erg nuttig zijn door het opeten van insecten. Wat echter wel vervelend is, is als je een spinnenplaag hebt. Hierbij zijn er zoveel spinnen in je tuin dat je niet meer normaal door je tuin kan lopen zonder tegen een spinnenweb aan te lopen. In dat geval begint het erg vervelend te worden, omdat je er dan echt last van gaat krijgen. Daarom hierbij een aantal tips voor het bestrijden van spinnen in je tuin. 

Onderhoud je tuin goed

Spinnen houden van donkere plekjes in je tuin. Dit betekent dat ze vaak te vinden zijn onder dode bladeren, onkruid en hoog gras. De beste manier is dan ook om je tuin goed te onderhouden, zodat spinnen hier minder voor kunnen komen. Als je de dode bladeren elke week netjes opruimt, elke week het gras even maait en elke week onkruid eruit haalt, dan voorkom je in 90% van de gevallen al een spinnenplaag. Zorg dus dat je spinnen uit je tuin houdt door je tuin goed te onderhouden. 

Huur een ongediertebestrijder in

Als het probleem dan nog niet verholpen is, of je hebt de tijd en energie er niet voor, dan kan je ook gebruik maken van een ongediertebestrijder. Je kan spinnen verdelgen, ze op een natuurlijke manier uit je tuin houden of ze laten bestrijden. Een ongediertebestrijder heeft professioneel apparatuur dat ervoor zorgt dat spinnen uit je tuin wegblijven en dat ze ook niet snel terugkomen. Als je dus zeker wilt zijn dat de spinnen in je tuin opgeruimd zijn, kan je het best een ongediertebestrijder in de hand nemen.