Boerderijtuinen
Image default
Dieren

Goed voorbereid paarden houden

Paardenspul kopen? Dan ben je bij agridiscounter bij het goede adres! Een paard kopen is namelijk niet heel moeilijk, maar daarna begint het werk dat erbij komt kijken pas. Het is daarom verstandig om goed voorbereid te zijn als je een paard hebt, of er een wil kopen. Denk bijvoorbeeld aan een omheining voor paard en pony, dat is een van de eerste dingen die je nodig zal hebben. Je wil immers dat je paard of pony, als het lekker weer is althans, lekker buiten in de wei of bak kan staan. En dit is maar het eerste voorbeeld van de vele dingen die je moet regelen als je een paard hebt. 

Je paard voeden  

Wat bij elk huisdier speelt, of het nou een kat, hond, cavia, hamster, parkiet of paard is, is dat het gevoed moet worden. Je zal op regelmatige basis je dier (of dieren) eten en drinken moeten geven, net zoals wij mensen dat ook nodig hebben. Natuurlijk, elk dier heeft een verschillend voedingspatroon nodig. Een hamster zal immers niet op dezelfde manier en hetzelfde voedsel eten als een geit bijvoorbeeld. Desalniettemin is voeding een van de eerste dingen die je moet regelen als je een paard hebt. Denk hierbij aan brokken of hooi. 

Paardrijden

Je paard goed te eten geven is belangrijk, maar het is minstens net zo belangrijk dat je paard beweging krijgt. De hele dag op stal staan, daar worden paarden suf van. Daarnaast zullen hun gewrichten slijten en hun conditie achteruit gaan. Het is dus zaak om je paard in beweging houden. En dat kan op vele manieren. De eerste manier die erg voor de hand ligt, is om je paard te rijden. Daar heb je een zadel met stijgbeugels, een dekje, en een halster met een bit voor nodig. Maar er zijn meerdere manieren om je paard in beweging te krijgen. Je kan het dier namelijk ook in de wei zetten, of longeren. 

Het paard schoon houden 

Of je paard nou op stal staat of buiten, het gaat vies worden! Of het nou om modder, zand, klei, of poep gaat, je komt er niet onderuit om je paard te wassen. Dat is nou eenmaal voor iedereen het beste. Je paard kan je gewoon met (warm) water afspuiten. Je kan hierbij allerlei soorten zeepjes en sponsjes of doekjes gebruiken. Dit hangt af van wat jij en je paard het fijnst vinden. Laat je hiervoor adviseren door iemand van de dierenwinkel, of lees je online in!

Het paard vrij laten 

Zoals gezegd kun je ervoor kiezen om je paard de hele dag op stal te laten staan en het alleen eruit te halen op het moment dat je erop gaat rijden. Dat is echter een onwenselijke situatie. Je paard is een dier dat in principe het nodig heeft om veel buiten te zijn, ook buiten het rijden om. Daarom is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat het dier een plekje heeft om buiten te grazen. Dit kan een grasveld zijn bijvoorbeeld. Zorg er dan wel voor dat deze plek goed omheind is, anders ben je het zo kwijt!