Boerderijtuinen
Image default
Dieren

Pimp je tuin met een vogel voederhuisje.

Pimp je tuin met een vogel voederhuisje. Bij een tuin koop je vaak allerlei verschillende accessoires die er bijpassen. Zo heeft iedere tuin wel een voederhuisje voor tuinvogels nodig. Een voederhuisje is niet alleen leuk, maar ook nog eens mooi om naar te kijken hoe vogels genieten van het vogelvoer. Vogelvoederhuisjes zijn erg populair bij mensen die van vogels houden. Het is belangrijk om een voederhuisje te kopen dat past bij je tuin. Bopets verkoopt mooie voederhuisjes voor tuinvogels. (www.bopets.nl)

Wanneer een voerderhuisje plaatsen

Dit kan je het hele jaar rond doen, maar natuurlijk is de beste periode in de zomer. Op die manier kunnen vogels rustig kennis maken met het vogelhuisje en zijn ze in de winter niet meer bang om te komen eten. Let wel op dat je in de zomer niet teveel vogelzaad geeft aan deze vogels. Vogels moeten de natuur volgen en op zoek gaan naar de juiste voeding. Stel dat je in de zomerperiode elke dag gaat voederen, dan zullen de vogels ook niet meer op zoek gaan naar hun voedsel in de natuur, en dat is ook niet de bedoeling. De bedoeling is dat je vogels in moeilijke perioden kunt helpen te overleven. Dus dat is in de winter.

In de zomer.

In de zomer kan je vogels heel goed helpen met vers water in de nabijheid van het voederhuisje te plaatsen. Op die manier maken vogels kennis met het huisje en ondertussen kunnen ze fris en vers water drinken.

Het juiste vogelvoer

Voedsel voor elke vogel Wanneer u uw vogels voert, wilt u natuurlijk goed gevoed worden, want het verstrekken van het juiste vogelvoer voor tuinvogels is erg belangrijk. Veel mensen denken dat vogels echte alleseters zijn, dus als ze bakolie of halfverrot voedsel in hun tuinen hebben gebruikt om te eten, worden ze helemaal niet ongelukkig. Vogels kunnen hierdoor erg ziek worden en uiteindelijk zijn mensen zelf ongelukkig, want rot voedsel trekt veel ongedierte aan in plaats van vogels, en vogelvoer hoeft helemaal niet duur te zijn.